Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα «εθνικό μνημόνιο» με το μέλλον
Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα και με αποκλειστικό γνώμονα τη δυναμική θέση της Ελλάδας στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στις εκλογές του Μαΐου, διατυπώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος διαφωνεί με την άποψη πως το ποσοστό των εκλογών της 17ης Ιουνίου του 2012, είναι ο πήχυς για τη ΝΔ, καθώς όπως λέει «πήχυς είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης ανεξαρτήτως του όποιου πολιτικού κόστους».Σε αυτή τη λογική επισημαίνει πως «στη συλλογική της κρίση, η κοινωνία αναγνωρίζει την προσπάθεια και το αποτέλεσμα».
Ο κ. Αβραμόπουλος κάνει σαφές πως «πουθενά στην Ευρώπη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί θέμα νομιμοποίησης» και επισημαίνει πως «η κυβέρνηση έχει πάρει μία συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες και αυτή την εντολή θα φέρει εις πέρας. Από εκεί και πέρα, η χώρα χρειάζεται, ισόρροπο πολιτικό σύστημα».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: «Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δεν υπάρχουν οι προγραμματικές, ή πολιτικές, προϋποθέσεις, που θα μπορούσαν να φέρουν κοντά τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας».
Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός επισημαίνει πως θα τερματίσει σύντομα την αποστολή της και το τέλος αυτό θα είναι μία νέα αρχή για την ελληνική Δημοκρατία και την ελληνική Οικονομία. «Η Ελλάδα μετά την κρίση θα είναι μία χώρα με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος και μία οικονομία που θα σηματοδοτείται από τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή η Νέα Ελλάδα δεν χρειάζεται "τρόικες". Χρειάζεται, την επόμενη ημέρα, ένα δικό μας "εθνικό μνημόνιο" με το μέλλον. Μία ολοκληρωμένη εθνική συνεννόηση, που θα απαντά στο ερώτημα, ποια Ελλάδα θέλουμε και πως, όλοι μαζί, μπορούμε να τη δημιουργήσουμε» λέει.
Ο υπουργός Αμυνας εκτιμά πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ενώ τάσσεται υπέρ και της αλλαγής του εκλογικού συστήματος κατά τρόπο, ώστε και να είναι αντιπροσωπευτικό και να δίνει σταθερή κυβέρνηση.
Σχετικά με τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει πως τα κριτήρια ήταν αξιοκρατικά, σημειώνοντας «άλλο ο δημοκρατικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που στη συντεταγμένη πολιτεία ασκεί η κυβέρνηση, και άλλο οι κομματικές σκοπιμότητες. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στο μέλλον».
Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, δηλώνει: «Κάθε αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας, που κινδυνεύει να οδηγήσει σε ένοπλη σύρραξη και να αλλάξει τα πολιτικά σύνορα των χωρών της περιοχής, με ανησυχεί και πολύ μάλιστα».
Διαβάστε επίσης:
Αβραμόπουλος:Βασικός ο ρόλος των μικρομεσαίων στην αμυντική βιομηχανία