«Αιχμές» Καλαφάτη σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη
Ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε το όνομα της παράταξης «Εντάξει Θεσσαλονίκη» και μια συμφωνία αρχών και στόχων με τους πολίτες. Χωρίς να κατονομάσει τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας πως ο δήμαρχος πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι την εικόνα. Πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, να μην επενδύει στην πρόκληση, να αθροίζει και όχι να αφαιρεί δυνάμεις, να συνθέτει απόψεις. Να είναι αξιοπρεπής, να παράγει έργο και όχι να περνάει ο χρόνος και να μιλάει μόνο, να χαιρετάει κόσμο και να εμφανίζεται στις τηλεοράσεις. Να σέβεται τους κανόνες διαφάνειας στη δημοτική αρχή. Ο κ. Καλαφάτης αναγνώρισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολιτικούς και το τελευταίο που θέλει είναι να ακούσει τους υποψήφιους να μιλούν γενικά και αόριστα.
Για τον εαυτό του είπε: «Σας κοιτάζω στα μάτια. Εχω συγκεκριμένες απόψεις. Δεν λέω πολλά. Κάνω πράγματα και παρουσιάζω τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων». Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει με σύνθεση δυνάμεων, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο καθένας και με αίσθηση της ευθύνης του, μακριά από παιχνίδια αποποίησης ευθυνών του τύπου «εγώ δεν φταίω». Κάλεσε τους πολίτες σε ένα «όμορφο ταξίδι», μια «ελκυστική πορεία» και τόνισε πως οι στόχοι του αφορούν τρεις μεγάλους τομείς. Τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία της πόλης. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
-Τη θωράκιση της αξιοπρέπειας της Θεσσαλονίκης, από κάθε τι που τραυματίζει την ιστορία, τη φυσιογνωμία, τους ανθρώπους της.
- Την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.
-Την αρμονική συνύπαρξη απόψεων και προτάσεων.
-Τον απόλυτο σεβασμό στους θεσπισμένους κανόνες, που θωρακίζουν τη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή της διοίκησης με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
-Την αποτύπωση μιας καθαρής πόλης σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο σε δρόμους «βιτρίνες» του κέντρου.
-Την αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση.
-Την ανάδειξη μιας ανθρώπινης πόλης, με μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
-Την έμπρακτη ενίσχυση του «ευ ζην» στη Θεσσαλονίκη.
-Τη στήριξη εθελοντικών κινημάτων σε οργανωμένη βάση με δομή, διαδικασίες και συγκεκριμένη στόχευση.
-Το μητροπολιτικό μοντέλο οργάνωσης της πόλης.
-Την ανάδειξη φορέων «αιχμής», όπως το λιμάνι, η ΔΕΘ, τα Πανεπιστήμια και οι φορείς καινοτομίας. -Την προώθηση μιας «έξυπνης Θεσσαλονίκης».
-Την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της ουσιαστικής ευταξίας στην πόλη.
Στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς για τον Σταύρο Καλαφάτη μίλησαν οκτώ πρόσωπα της πόλης, εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι επισήμαναν ότι ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση και επιστρέφει σε αυτήν ύστερα από μια πολύτιμη εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ αναφέρθηκαν και σε προβλήματα και τον κάλεσαν να δώσει λύσεις.
Πρόκειται για την πρώην δημοτική σύμβουλο Κάτια Ζελομοσίδου, τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλη Θωμόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκο Βαλεργάκη, την πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωστή Χαντζαρίδη, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Χατζηδημητρίου, την πτυχιούχο Ιατρικής Μαρία Γραμματίκη και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου οικογένειας και φίλων της θεραπευτικής κοινότητας "Ιθάκη" Χάρη Βαπορίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γ,γ, Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιώργος Ορφανός, Σάββας Αναστασιάδης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δημήτρης Λακασάς, ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.
Διαβάστε επίσης: