Τουρισμός: Συμφωνία για κοινή δράση Ελλάδας - Γαλλίας

Η προώθηση κοινών δράσεων Ελλάδας και Γαλλίας στον τουρισμό συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Παρίσι.

Τουρισμός: Συμφωνία για κοινή δράση Ελλάδας - Γαλλίας
1'

Οι δύο χώρες επιθυμούν να αξιοποιήσουν ώστε να προωθηθούν σε αγορές όπως αυτές Κίνας, ΗΠΑ και Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού βάσει των επίσημων στοιχείων των εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1,15 εκατ. άτομα) ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO (φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.

Η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Κριστιάν Μαντί, γενικό διευθυντή του ΑΤOUT FRANCE (φορέας αντίστοιχος του ΕΟΤ).

Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε ότι:

α) ο ATOUT θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών-ιδιωτικού τομέα-κράτους και

β) θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή-οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.

Επίσης συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας - και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς -, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Το 74% των Βρετανών δεν τη βρίσκει στο χάρτη!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή