Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους
«Τα πράγματα είναι απλά, εάν ακούς αυτούς που πρέπει. Εάν ακούς δηλαδή τους επιστήμονες και τους κτηνοτρόφους. Τους ανθρώπους που παράγουν το γάλα. Η πρότασή μας, συζητώντας και με τους κτηνοτρόφους, είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι» σημείωσε ο Στ.Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα το φρέσκο γάλα δεν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 5 ημέρες, και ότι το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, που δεν είναι φρέσκο γάλα, που δεν είναι γάλα που έχει όλα τα καλά συστατικά του γάλακτος, γιατί, για να συντηρηθεί, έχει γίνει μια χημική επεξεργασία, θα έχει διάρκεια ζωής 30 - 35 μέρες, όσες λέει η επιστήμη.
Πρόσθεσε επίσης ότι την εκτίμηση του ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν προήλθε από την τρόικα.
«Υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες. Κάποιες άλλες βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση σε σχέση με το γάλα. Που πίστευαν ότι θα έπρεπε να πάνε σ' ένα περιβάλλον που θα τους βολεύει περισσότερο. Νομίζω ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Και πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους, δεν έχει ανάγκη τις εισαγωγές. Η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα», δήλωσε.
Σε ό,τι αφορά Το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι σκοπός είναι να καταγραφεί θετικά στις ευρωεκλογές, να το πιστέψει ο κόσμος, ότι μπορεί να ξεπεράσει το παλιό πολιτικό σύστημα. Θέλουμε ένα θετικό μήνυμα από τις Ευρωεκλογές, «ώστε μετά σιγά- σιγά, να χτίσουμε το κίνημα· να κάνουμε ένα μεγαλύτερο "Ποτάμι" και να κτυπήσουμε τις εθνικές εκλογές, και να είμαστε εμείς ο καθοριστικός παράγων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως επειδή τα προβλήματα της χώρας μας είναι μεγάλα, θα πρέπει να γίνει εθνικό σχέδιο δράσης πάνω σε αυτά, και πως οι κυβερνήσεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την Ελλάδα θα πρέπει να «είναι κυβερνήσεις του 51%» και όχι του 25%, ποσοστό που δεν δίνει διαπραγματευτική ικανότητα». Σημείωσε, δε, ότι «ο ρόλος της χώρας μας είναι μία δυνατή Ελλάδα σε μια δίκαιη Ευρώπη».
Το Ποτάμι, όπως είπε, θα αποτελέσει πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας, χωρίς δαιδαλώδες κομματικό σύστημα και επαγγελματικά στελέχη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θέλει η όχι, να είναι στην Ευρώπη, εάν θέλει να είναι στο ευρώ η την δραχμή.
«Δεν είμαστε ανάχωμα, είμαστε εμείς η πρόταση», απάντησε σε όσους σχολιάζουν την δημιουργία του Ποταμιού, ενώ πρόσθεσε ότι από τις λεπτομέρειες των δημοσκοπήσεων, η πλειοψηφία του κόσμου, ανεξαρτήτως αν θα το ψηφίσει ή όχι θεωρεί ότι ήταν μια τολμηρή κίνηση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής πολιτικής.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης, ο κ. Θεοδωράκης είπε μεταξύ άλλων πως το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα πρέπει να τεθεί σε καινούργιες βάσεις, δηλαδή τα δάνεια που δίδονται να είναι με καθαρά τραπεζικά κριτήρια και ο ελεγκτικός μηχανισμός να συμπεριλάβει τις δανειοδοτήσεις χωρίς να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.
Επιπλέον έκανε λόγο για παθητικό στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας: «Τα Μέσα έχουν μία σχέση εξάρτησης από τους πολιτικούς, από τα κόμματα. Δεν είναι ένα κανάλι που εξαρτάται από μία κυβέρνηση είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Αυτή την στιγμή οι περισσότερες αθηναϊκές εφημερίδες είναι απολύτως παθητικές, πως βγαίνουν; Είτε υποστηρίζουν τη μία πλευρά, είτε υποστηρίζουν την άλλη πλευρά. Τι αναμένουν; Τι αναμένει κάποιος που βγάζει μια εφημερίδα η οποία μπαίνει 1 εκ. το μήνα; Κάτι αναμένει, κάποιο πολιτικό χρήμα, κάποια πολιτική απόφαση, ένα καλό δάνειο... Άρα, το σημαντικό για όσους μιλάνε για την κατάχρηση της σημερινής εξουσίας σε σχέση με κάποια δάνεια, θα είναι να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή και να πουν ότι δεν υπάρχει πολιτικό χρήμα που θα εκτρέφει την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους».
Αύριο ο κ. Θεοδωράκης θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα.
Διαβάστε επίσης:
«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση
Μετρούν… κουκιά στην κυβέρνηση – Άνοιξαν και νέα μέτωπα!
Προσπάθειες για να μην χυθεί το γάλα απ’ την καρδάρα
Σαμαράς και Βενιζέλος σε αναζήτηση εξόδου από το αδιέξοδο του γάλακτος
Χαρακόπουλος:Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία για το γάλα
«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά των πολυεθνικών