Κεφαλογιάννης: Στόχος της ΝΔ να έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές
«Θέλουμε να βάλουμε στην ατζέντα των συζητήσεων των μεγάλων προβλημάτων και το θέμα της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την επίλυση του προβλήματος της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε: «Με τους πολίτες πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πατρίδα μας. Και γίνονται πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, γι' αυτό και τα θετικά αποτελέσματα με το πρωτογενές πλεόνασμα, τη σταθεροποίηση της οικονομίας, το άνοιγμα της Ελλάδας στις αγορές και την προοπτική να σταθεί πια στα πόδια της. Αυτό είναι το ένα θέμα.
Από την άλλη μεριά, όμως, και η Ευρώπη πρέπει να κάνει και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Στην Ευρώπη υπάρχει ένα μεγάλο θεσμικό έλλειμμα, αυτό πρέπει να το συζητήσουμε με όλες τις χώρες του Νότου. Η ΝΔ, όχι μόνο με την προεδρία της ΕΕ, αλλά με το κύρος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, θέλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές τις αλλαγές που θα γίνουν στην Ευρώπη.
Άρα, δίνουμε τεράστια σημασία και σε αυτό το θέμα. Νομίζουμε ότι με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, ψάχνοντας να βρούμε αυτό που μας ενώνει και όχι αυτό που μας χωρίζει, μπορούμε να μεταφέρουμε τις εμπειρίες στην Ευρώπη για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία έχει δέκα εκατομμύρια πληθυσμό σε μια Ευρώπη των 250 εκατομμυρίων. Έχει μια οικονομία, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 2% της οικονομίας της Ευρώπης. Άρα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, της βοήθειας και της συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών λαών, νομίζω ότι η επίλυση του προβλήματος της Ελλάδας είναι πολύ εύκολη».
Σε ερώτηση αν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που διαφωνούν με ρυθμίσεις, όπως για το γάλα, είναι δυνατό να δημιουργήσουν πρόβλημα συνοχής κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Κανείς δεν λέει ότι προβλήματα δεν υπάρχουν. Και στα επιμέρους θέματα τα οποία υπάρχουν, όπως με το γάλα, με τους φαρμακοποιούς, με τα φωτοβολταϊκά κι άλλα, πρέπει να γίνει διάλογος να βρούμε τις ισορροπίες εκείνες που χρειάζονται, ώστε η Ελλάδα με το μικρότερο κόστος να έχει το μεγαλύτερο όφελος και το μεγαλύτερο όφελος είναι μια και καλή να βγούμε από την κρίση».
Διαβάστε επίσης: