Α.Σαμαρας: Άθικτες οι κόκκινες γραμμές

Μήνυμα Σαμαρά προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης: «Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει». Με τη φράση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να δώσει ένα τέλος στα λεγόμενα «αντάρτικα» που δημιουργήθηκαν κυρίως με αφορμή την υπόθεση του γάλακτος αλλά και με άλλα ζητήματα όπως τα φάρμακα και τα ταξί.

Α.Σαμαρας: Άθικτες οι κόκκινες γραμμές
2'

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι έμειναν άθικτες οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ληφθεί κανένα νέο μέτρο, ενώ όπως είπε το επόμενο βήμα είναι ότι η χώρα θα βγει απο την κρίση και τα μνημόνια και αμέσως μετά θα επιχειρηθεί η επίλυση του χρέους.

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά» τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Πρώτα απ' όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει» είπε ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να ανατρέψει την άποψη όσων κάνουν λόγο για διαπραγμάτευση με αρνητικό αποτέλεσμα.

«Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια. Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει» τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις επι του θέματος καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στις ρυθμίσεις που προωθεί στο γάλα η τρόικα.

Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και αυτή την στιγμή ο Βαγγέλης Βενιζέλος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης για λογαριασμό της ΝΔ επιχειρούν ένα μασάζ προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και να μην οδηγηθεί η χώρα σε επικίνδυνες πολιτικές ατραπούς. Η εντολή του Μαξίμου είναι να πεισθούν οι βουλευτές ότι αυτη η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για «ηρωισμούς», αφού η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από τα μνημόνια και οποιαδήποτε διατάραξη της κυβερνητικής σταθερότητας θα ήταν τουλάχιστον «εγκληματική» για τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει

Στις 5 ημέρες η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή