Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή-Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

Μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή-Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής
5'

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, αφότου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και κατά του προεδρείου της Βουλής ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης είχε απαντήσει στον κ. Τσίπρα, αναφορικά με την πρόταση μομφής, ότι σήμερα αποκλείεται να γίνει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας γιατί είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. «Από Δευτέρα αν θέλετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα από μια θυελλώδη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι τρέμει στην δυνατότητα να ενημερωθεί επί της ουσίας ο ελληνικός λαός για το τριπλό εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, όπως είπε, που διαπράττεται με το νομοσχέδιο και ο υπουργός των Οικονομικών δεν θα έχει την στήριξη της εμπιστοσύνης των βουλευτών.

«Διεξάγεται ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, μία κοινοβουλευτική και συνταγματική εκτροπή με προφανή σκοπιμότητα να μην συζητηθεί στη Βουλή η ουσία του τριπλού εγκλήματος που αφορά τράπεζες και δημόσιο πλούτο, επαγγελματικές ομάδες και κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «την εκτροπή αυτή δεν την αναγνωρίζουμε ούτε την νομιμοποιούμε».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης κήρυξε περαιωμένη τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας και ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

vouliii

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης προσέλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η αντιπαράθεση των κομμάτων κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Το στίγμα αυτής της σύγκρουσης έδωσαν οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

«Έχετε επιβάλει μια νέας μορφής ιδιόμορφη δικτατορία της τρόικας και μια παραδομένη κυβέρνηση που διευθύνεται από υπαλληλίσκους της τρόικας», κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) προειδοποιώντας ότι το κόμμα του δεν νομιμοποιεί, δεν αναγνωρίζει αυτό το νομοσχέδιο και δεν θεωρεί ότι μπορεί οι διατάξεις αυτές να παράγουν έννομα αποτελέσματα.

lafazanis2

«Δεν σας αναγνωρίζω σήμερα! Ούτε μια ένσταση αντισυνταγματικότητας ούτε ένα αίτημα να φύγει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) συνδέοντας την διαπίστωσή του αυτή με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αλλά και με το γεγονός ότι η χώρα αφήνει πίσω την κρίση και βγαίνει στις εκλογές. «Στο κλίμα των Τσολάκογλου που κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί μας βουλευτές κράτησαν τη χώρα και σήμερα χαράζουμε μια διαφορετική πορεία», είπε ακόμη ο κ. Βορίδης.

«Σήμερα κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και κάνουμε το δικό μας λογαριασμό. Ναι έχει δυσκολίες ακόμη ο δρόμος, αλλά τον πόλεμο τον κερδίσαμε», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημειώνοντας ότι «απόψε η χώρα με την ψήφο της εθνικής αντιπροσωπείας κάνει μια μεγάλη στροφή για να βγει ουσιαστικά από την κρίση και να βγει από τις αγορές».

marias2

«Φέρνετε εκβιαστικά το τέταρτο Μνημόνιο χωρίς να φέρνετε εδώ τη συμφωνία με την τρόικα», είπε ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) που κατηγόρησε τα «μνημονιακά κόμματα» ότι δημιούργησαν ένα «κοινωνικό νεκροταφείο» και γι΄ αυτό σήμερα είναι απέναντι από την κυβέρνηση όλες οι επαγγελματικές ομάδες όχι ως συντεχνίες αλλά εκείνοι που ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας στηρίζοντας την εδώ και χρόνια.

«Η προεκλογική πόλωση, που έχει οξυνθεί αυτή την περίοδο, καταστρέφει μια συζήτηση ζωτικής σημασίας για το ποια Ελλάδα θέλουμε και τι πρέπει να γίνει», ανέφερε ο Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) που αναρωτήθηκε ποια είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη του κ. Βορίδη και του κ. Κουκουλόπουλου για την επόμενη μέρα και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι ποιος θα διαχειριστεί τον καπιταλισμό καλύτερα», σχολίασε ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ). « Λέτε στον ελληνικό λαό ότι ένα σύστημα φθαρμένο, ένα σύστημα που πάει τους εργαζόμενους 50 και 60 χρόνια πίσω, μπορείτε να το διαχειριστείτε καλύτερα», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και χαρακτήρισε κοροϊδία το «βγαίνουμε το μνημόνιο».

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές ο Θεόδωρος Παραστατίδης είπε πως όλα τα μέτρα έχουν καταστροφικό χαρακτήρα για τους πολίτες. Κατήγγειλε επίσης ότι χαρίζονται οι τράπεζες στα ξένα funds ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις διατάξεις για το γάλα τις οποίες χαρακτήρισε καταστροφικές για τους Έλληνες παραγωγούς.

«Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση. Η μοναδική έξοδος που θα δούνε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης είναι η έξοδος τους από την πολιτική ζωή και θα βλέπουν σύντομα τη Βουλή μόνο από το κιάλι», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή). «Μας θέλουν όλους στη φυλακή. Δεν μας καίγεται καρφί. Η Χρυσή Αυγή είμαστε το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα», είπε ακόμη.Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης προσέλαβε η αντιπαράθεση των κομμάτων σήμερα στη Βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το στίγμα αυτής της σύγκρουσης έδωσαν οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Πιο δημοφιλή αρχηγό από τον Βενιζέλο δεν είχε ποτέ η ΝΔ

Αλαλούμ στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

Πρόταση μομφής από τον Τσίπρα κατά του Στουρνάρα (βίντεο)

Σταμάτης: Ο Τσίπρας καθυστερεί τη λήψη των χρημάτων

Δείτε LIVE τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Σήμερα στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα

Βρούτσης: Δεν θίγονται οι τριετίες, δεν μειώνονται οι μισθοί

Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Στουρνάρας: Η συνέπεια της κυβέρνησης λειτουργεί αποστομωτικά

Μαριάς: Ενισχύετε τους ολιγάρχες των τραπεζών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή