Σόιμπλε: Θα ελεγχθούν τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε για νέα στήριξη

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε, βάσει του συνόλου του χρέους και εκτείνεται έως το τέλος του 2014.
Σόιμπλε: Θα ελεγχθούν τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε για νέα στήριξη
1'

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκεται στην Ελλάδα, λόγω των άτυπων συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ε.Ε. (Ecofin).

Διαβάστε επίσης:

Μπαρνιέ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο

Στουρνάρας:Μέσα στους επόμενους δυο μήνες η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Συνάντηση Σαμαρά - Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση Β. Σόιμπλε με Κ. Χατζηδάκη

Τα μηνύματα των ξένων μετά το πολυνομοσχέδιο και το Eurogroup

Στουρνάρας: Αν συνεχιστεί η ανάκαμψη δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο

Σόιμπλε: Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει

Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δυνατό να βγει στις αγορές

Tα χαμόγελα της... ευτυχίας στο Ζάππειο (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή