Καμίνης: Διεθνής υποχρέωση το τζαμί στην Αθήνα
Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων λαμβάνει ευθέως θέση υπέρ της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.
«Με κατηγορούν ότι είμαι 'καλός διαχειριστής πολυκατοικίας' επειδή σώσαμε το δήμο από τη χρεοκοπία. Σήμερα στηρίζουμε 20.000 ανθρώπους στην πόλη, όταν οι κοινωνικές δομές του κράτους έχουν καταρρεύσει» σημείωσε στον ΣΚΑΙ.
Όσον αφορά την καθαριότητα στην Αθήνα, διευκρίνισε ότι δεν είναι μια βρόμικη πόλη, καθώς γίνεται τακτική αποκομιδή σκουπιδιών και πλένονται δρόμοι, πλατείες και πεζοδρόμια.
«Το Βερολίνο είναι χρεοκοπημένος δήμος λόγω της ενοποίησης Ανατολικού - Δυτικού, είχαν να περάσουν μια εβδομάδα οι καθαριστές και ήταν καθαρά, είναι και θέμα αγωγής των πολιτών» τόνισε.
«Θα απομακρύνουμε 800 κάδους με 20 βυθιζόμενα κοντέινερ. Ξεκινήσαμε με 11.000 υπαλλήλους το 2011 και έχουμε πέσει κάτω από τους 7.000, το 2015 μετά από συνταξιοδοτήσεις θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα συνεργαστούμε με ιδιώτες για τον καθαρισμό στο δήμο» σημείωσε.
Όσον αφορά το τζαμί στον Ελαιώνα, και το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο ανθυποψήφιός του Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για «μεγάλο ολίσθημα, προσπαθεί απεγνωσμένα να αναιρέσει τη δήλωσή του, ψήφισε και τον σχετικό νόμο ως βουλευτής και ως υπουργός Παιδείας δεν έκανε τίποτε για να τον αναιρέσει».
«Είναι θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής να μην αναιρούν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους» σημείωσε.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν ορθόδοξοι χώροι λατρείας. «Γιατί σηκώνουν τώρα το θέμα του τζαμιού, γιατί δε εκφράσανε νωρίτερα τις αντιρρήσεις τους για το θέμα του τζαμιού; είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηυναίων.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ταχύτατα η ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στον εθνικό κορμό, και να υπάρξει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική για τους παράνομους.