Θεοδωράκης στους FT: Η Ελλάδα θέλει λογικές λύσεις

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη φιλοξενούν οι Financial Times, όπου ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» αναφέρθηκε στις λύσεις που προτείνει για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.

«Ένιωθα αδύναμος σαν δημοσιογράφος κι έτσι στράφηκα στην πολιτική, σαν ένα τρόπο να αλλάξω τα πράγματα», δηλώνει ο ίδιος για το πώς προέκυψε «Το Ποτάμι», που «ήδη σημειώνει διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επτά μόλις εβδομάδες από την ίδρυσή του», όπως αναφέρει η εφημερίδα χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι πιστεύον ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει... Στο σημείο αυτό της κρίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, χρειάζεται λογικές λύσεις... να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων βρίσκονται σε δύσκολη θέση», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τρεις είναι οι προτεραιότητες του Θεοδωράκη, σημειώνουν οι Financial Times: Να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να φτιάξει ικανή διοίκηση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

«Με ποσοστά που κυμαίνονται από 11 έως 13% στις δημοσκοπήσεις, "Το Ποτάμι" έχει περάσει στην τρίτη θέση των κομμάτων στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα και επισημαίνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Στην ερώτηση των FT αν «Το Ποτάμι» χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Οι οικονομικές μας δυνάμεις είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα από μικρές δωρεές πολλών ανθρώπων και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα σε ασφάλεια ή οχήματα και όποιος δουλεύει για εμάς είναι εθελοντής».

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Δοσούλας: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι»