SZ: Πολιτικό πορτρέτο του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο ιδρυτής του «Ποταμιού» είχε κάνει όνομα στην τηλεοπτική δημοσιογραφία ως υπερασπιστής των απλών, καθημερινών ανθρώπων και σήμερα αξιοποιεί με διαφορετικό τρόπο τη δημοφιλία του.

SZ: Πολιτικό πορτρέτο του Σταύρου Θεοδωράκη
1'

«Ο Θεοδωράκης είναι έντονα φιλοευρωπαίος και αυτό δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα της κρίσης» σημειώνει η ανταποκρίτρια της Süddeutsche Zeitung. Στο ερώτημα, εάν το κόμμα του είναι αριστερό ή δεξιό, η απάντηση του γνωστού δημοσιογράφου είναι: «Δεν υπάρχουν αριστερές ή δεξιές λύσεις, υπάρχουν μόνο λογικές λύσεις». Με αυτές τις «ατάκες» ο νεόκοπος πολιτικός αναστατώνει το πεπαλαιωμένο ελληνικό κομματικό σύστημα και φαίνεται ότι πολλοί Έλληνες περίμεναν να εμφανιστεί κάποια στιγμή ένας τέτοιος δημεγέρτης, αναφέρεται στην ανταπόκριση.

Σε δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών ο Σταύρος Θεδωράκης φτάνει ποσοστά έως 15%, πίσω από τη ριζοσπαστική Αριστερά και το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, που έχουν επιδοθεί σε μία μάχη στήθος με στήθος, γράφει η Süddeutsche Zeitung. Παρατηρεί μάλιστα ότι «ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους, στους νέους ψηφοφόρους και στις γυναίκες η χαλαρή φυσιογνωμία του Θεοδωράκη βρίσκει εκπληκτική ανταπόκριση. Παρότι δεν έχει ούτε καν ένα σαφές πολιτικό πρόγραμμα, τον βοηθάει η δυσαρέσκεια του κόσμου με τους καθιερωμένους πολιτικούς, που είχαν λαφυραγωγήσει το κράτος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΠΗΓΗ dW

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόσωπα στο «Ποτάμι»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή