Εκλογές 2014: Επίθεση Μηταφίδη σε Μπουτάρη και Καλαφάτη

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι κυβερνητικός δήμαρχος ή δήμαρχος της κοινωνικής Αριστεράς. Δεν διαλέγουμε ανάμεσα σε ποικιλίες του ίδιου σάπιου φρούτου», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, με την παράταξη "Ανοιχτή Πόλη", Τριαντάφυλος Μηταφίδης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση στην Τούμπα, και επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σταύρο Καλαφάτη.
Εκλογές 2014: Επίθεση Μηταφίδη σε Μπουτάρη και Καλαφάτη
1'

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ο άνθρωπος του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το λέει και καμαρώνει. Είναι ΠΑΣΟΚ και το δηλώνει ακόμη και σήμερα. Έχει βουλιάξει στο πηχτό σκοτάδι που άπλωσε η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση, με ακροδεξιά κατεύθυνση που γνώρισε η χώρα μεταπολιτευτικά», είπε για τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Μπουτάρη και πρόσθεσε:

«Τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης πάντα βάφτιζαν "ανεξάρτητους" τους πράσινους ή γαλάζιους υποψήφιους έως την προηγουμένη των εκλογών. Ο ίδιος ο "ανεξάρτητος" κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι, αν κερδίσει, μπορεί "να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος"! Η διοίκηση Μπουτάρη εξαντλήθηκε σε πλατωνικές διαμαρτυρίες απέναντι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης. Ανέχεται να παρακρατούνται από την κρατική χρηματοδότηση τα κλοπιμαία επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου. "Όλοι μαζί τα κλέψαμε;". Γιατί δεν ζήτησε τη διαγραφή των κλεμμένων οφειλών προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως έγινε π.χ. με την Μοτορόιλ, με την ψήφο και του κ. Καλαφάτη; Δεν βλέπετε ότι δεν χάνει ευκαιρία να καλοδέχεται τους Γερμανούς γκαουλάιτερ και να παίρνει τα εύσημα τους για τις "καλές πρακτικές του", δηλαδή την εφαρμογή των μνημονίων».

Ο κ. Μηταφίδης κάλεσε, επίσης, τους Θεσσαλονικείς την Κυριακή 19 Μαΐου να ψηφίσουν και στο άτυπο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και να πουν ένα "αποστομωτικό όχι".

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή