Εκλογές 2014- ΝΔ: Το αποτέλεσμα κρίνεται στις 13 περιφέρειες

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το κλίμα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς για πρώτη φορά υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές αναγνώσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Με διαμορφωμένη την εικόνα που υπάρχει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στη Νέα Δημοκρατία ευελπιστούν πως θα είναι στο δεύτερο γύρο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών, ενώ ο τελικός στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των περιφερειαρχών που θα εκλέξει η παράταξη σε σχέση με το 2010.

Πληγή ωστόσο αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής, με το Γιώργο Κουμουτσάκο να δίνει μάχη να αυξηθούν τα ποσοστά του, ενώ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν κινήσεις προσέγγισης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δείχνει το ακλόνητο φαβορί για επικράτηση. Σε κάθε περίπτωση, στη Λεωφόρο Συγγρού δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως η αποτίμηση του τελικού αποτελέσματος θα γίνει με βάση την εικόνα σε όλη την επικράτεια, τονίζοντας πως την πρώτη Κυριακή το ζητούμενο είναι σε πόσες από τις 13 περιφέρειες θα μπορέσει να μπει η γαλάζια παράταξη με αξιώσεις στο δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μάλιστα, οι πολίτες δηλώνουν πως σε επίπεδο δήμων θα ψηφίσουν με βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια, ενώ σε επίπεδο περιφέρειας η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Σημειώνουν μάλιστα, πως αν η ΝΔ καταφέρει να είναι στο δεύτερο γύρο των περισσότερων περιφερειών και επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να περνά στην επόμενη Κυριακή μόλις σε τρεις περιφέρειες, τώρα θα έχουμε μία καθαρή επικράτηση της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Αυτούς στηρίζει η ΝΔ σε Περιφέρειες και Δήμους