Δημοτικές εκλογές 2014: Στηρίζουν Βοσκόπουλο στην Καισαριανή οι «Πράσινοι»

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ», Χρήστο Βοσκόπουλο, γνωστοποίησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των «Πράσινων» και εκ νέου υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».
Δημοτικές εκλογές 2014: Στηρίζουν Βοσκόπουλο στην Καισαριανή οι «Πράσινοι»
1'

Σε συνάντηση που είχαν στην Καισαριανή, οι δύο άνδρες διακήρυξαν «την πρόθεσή τους να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και την εμπειρία τους στις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε η πόλη να ανακτήσει τη σχέση της με το μέλλον και να αποτελέσει τον πυρήνα των μεγάλων ανατροπών που έχει ανάγκη η χώρα.

Επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν προτάσεις για το πώς η Καισαριανή θα μπορούσε να γίνει ένας Δήμος - πρότυπο οικολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, αλλά και να μετατραπεί σε εργαστήριο συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων και ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισαν ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Χρήστος Βοσκόπουλος, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η συμμετοχή των νέων και των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο πώς θα μπορούσε ο Δήμος να δρα υποστηρικτικά σε δημιουργικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα αστικών «καλλιεργειών» και την προώθηση κοινωνικών συνεργατικών μορφών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αλλά και το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση των γειτονιών.

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντίνου: Επίσκεψη στα γραφεία του Δημαρχείου στη Λιοσίων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή