Τσίπρας: Παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα παραμύθια και ψέματα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα μνημόνια τελειώνουν.

«Η σημερινή συζήτηση σας χαλάει την προεκλογική “σούπα” του success story και βέβαια το παραμύθι του τέλους των μνημονίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος των κυβερνώντων είναι να πάει ο ελληνικός λαός στην κάλπη με κλειστά μάτια για αυτά που έχουν συμφωνηθεί, κάνοντας λόγο για κατάργηση τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων και κλείσιμο κι άλλων νοσοκομείων.

Όπως είπε, το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, η έξοδος στις αγορές, αποτελούν επινόηση της κυβέρνησης προκειμένου να «γλιτώσετε την εκλογική συντριβή, που δεν το βλέπω».

Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς είστε αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλιού, του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα μας στα βράχια».

Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε επίσης, πως αν υπάρχει μια πιθανότητα για ρήξη με το παλιό και για την οικοδόμηση μιας Νέας Ελλάδας, «αυτό θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό μας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν συμβιβαζόμαστε με μία Ευρώπη ενάντια στους λαούς

Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο της μεγάλης ανατροπής

Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά