Εκλογές 2014: Η Μαρία Σπυράκη στη Λάρισα

Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποίησε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής -της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Πρώτος σταθμός το εκλογικό κέντρο του δημάρχου της πόλης Κώστα Τζανακούλη. Μαζί με αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, η Μαρία Σπυράκη και ο Κώστας Τζανακούλης αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία και κάλεσαν τους Λαρισαίους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Το απόγευμα η κ. Σπυράκη βρέθηκε στα Φάρσαλα, όπου μαζί με τον συνυποψήφιό της Γιώργο Ανέστη μίλησαν σε εκπροσώπους των αγροτών. Η Κ. Σπυράκη, ενημερώθηκε ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αλλά στα αιτήματα για αύξηση των επιδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ήταν κατηγορηματική: « Η Ε.Ε. έχει πολλούς πόρους και εργαλεία που στοχεύουν στην βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και την τυποποίησή των προϊόντων. Όμως οι επιδοτήσεις πρέπει να δίνονται σε όσους είναι κατ΄ επάγγελμα αγρότες και να μην σπαταλούνται σε άτομα που δηλώνουν αγρότες και με τα χρήματα της επιδότησης ανοίγουν καφετέριες και περίπτερα. «Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και πρέπει να έχουν τη θέση που τους αξίζει τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και σε τρίτες χώρες» τόνισε η κ. Σπυράκη.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα των αγροτών για έργα που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και ιδιαίτερα τα θέματα της άρδευσης, συμφωνήθηκε σε δεύτερη συνάντηση να εξεταστεί ποιο έργο μπορεί να είναι επιλέξιμο.

Το βράδυ η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Παλαμά Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Και οι δύο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν ότι θα δώσουν αγώνα, ώστε τα αποτελέσματα τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών να είναι θετικά για την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η θετική πορεία της ελληνικής Οικονομίας.