Δημοτικές εκλογές 2014-Καλαφάτης: Ώρα να στηρίξουμε κινήματα «plus»
Εκτός από κινήματα “κατά”, υπάρχουν και τα κινήματα “υπέρ”. Κινήματα που προσθέτουν. Κινήματα “Plus” όπως τα ονομάζω. Τέτοια κινήματα θέλουμε εμείς, ως “εντάξει”, να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε για τη Θεσσαλονίκη. Κινήματα υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Κινήματα υπέρ της χρήσης των νέων τεχνολογιών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας της πόλης, στο πλαίσιο μιας “Έξυπνης Θεσσαλονίκης”, που έχω περιγράψει εδώ και χρόνια…»
Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης υποψηφίων δημάρχων, που οργάνωσαν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό και στην επιμονή του κ. Μπουτάρη να περιγράφει τι …δεν μπορεί να κάνει εξ` αιτίας άλλων, ο Σταύρος Καλαφάτης θύμισε πως το πρόβλημα είχε επιδεινωθεί πολύ πριν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σημειώνοντας: «Ένας καλός manager, άρα καλός δήμαρχος, με σύγχρονες αρχές διοίκησης, αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως προκλήσεις για να κάνει τη δουλειά του και όχι ως ανάχωμα για να μη την κάνει.» Τόνισε τη δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου με το ΣΑΣΘ, τον ΟΑΣΘ και άλλους φορείς, προς «εξεύρεση λύσεων μέσα από εκτενή διάλογο, αλλά με σαφή χρονικό όριο». Ενώ ανέφερε την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας ως κακό παράδειγμα παρέμβασης χωρίς επαρκή διάλογο και τεκμηρίωση.
Για το θέμα της καθαριότητας, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι ο συνδυασμός “Eντάξει” από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τη διασύνδεση καθαριότητας-πολιτισμού και συμπλήρωσε με νόημα, ότι «ο δήμαρχος πρέπει να αξιολογείται για το έργο του, ιδίως στην καθαριότητα, καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και όχι σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων πριν τις εκλογές». Κάλεσε δε τον ανθυποψήφιό του Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, να ενημερωθεί καλύτερα, μετά την επανάληψη της αναλήθειας περί υπογραφής Καλαφάτη για καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, που φυσικά δεν υπήρξε ποτέ.
Τέλος, ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε την πρόθεσή του να ενισχυθούν οι θεσμοί του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα οι φεστιβαλικές διοργανώσεις, όχι με μονομέρεια, αλλά με τρόπο που να αναδεικνύει κάθε μορφή παραγωγής πολιτισμού. «Να είμαστε ανοιχτοί σε όλα», είπε, «από την κλασσική μουσική ως την παραδοσιακή μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς, και από τη διοργάνωση εβδομάδας jazz, rock, ή lounge μουσικής, ως την διοργάνωση φεστιβάλ άσκησης με γιόγκα και τάι-τσι στη Νέα Παραλία, αξιοποιώντας και εντάσσοντας στη ζωή της πόλης, αυτό το στολίδι.»