Καρατζαφέρης: Αν ήξεραν οι Έλληνες τι ψηφίζουν…

«Αν ήξερε ο ελληνικός λαός τι ψηφίζουν αυτοί που στέλνει ως εκπροσώπους του στην Ευρωβουλή, θα του είχε …σηκωθεί η τρίχα. Αλλά δυστυχώς αυτά δεν αποτελούν είδηση για τα κανάλια», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Καρατζαφέρης: Αν ήξεραν οι Έλληνες τι ψηφίζουν…
3'

Αναλυτικά:

Για τη διαφορά ανάμεσα στο ΛΑ.Ο.Σ και τα άλλα κόμματα:

«Έχουμε σαφείς διαφορές με τους αντιπάλους μας: Πρώτα απ’ όλα, έχουμε ένα πολιτικό πολιτισμό, δεν πέφτουμε στο επίπεδο του εξευτελισμού που έχει επικρατήσει σήμερα. Και γι’ αυτό πρέπει να ξαναμπούμε στο Κοινοβούλιο: για να βάλουμε μια τάξη. Έπειτα, στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε μια παράδοση πρωτιάς: Ήμασταν πρώτοι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πρώτοι στις ομιλίες και η ευρωπαϊκή λίγκα με εξέλεξε ως τον πρώτο ρήτορα. Και αυτό δεν έγινε επειδή είχα ωραία φωνή αλλά έγινε επειδή είχα ισχυρά επιχειρήματα. Στην Ευρωβουλή πας είτε για να δουλέψεις για την Ελλάδα, είτε για να δουλέψεις την Ελλάδα κάνοντας «τουρισμό»… Εμείς έχουμε αποδείξει που ανήκουμε. Κάποιος πρέπει να πάει και να μιλήσει για την οικονομία, την ανεργία και τα εθνικά θέματα.

Για τη σημασία των Ευρωεκλογών:

«Από την Κομοτηνή μέχρι τα Χανιά, πάντα μαζεύουμε κόσμο στις συγκεντρώσεις μας. Σιγά-σιγά φαίνεται πως φεύγει η «τσίμπλα απ’ το μάτι» και το «κερί απ’ τ’ αυτιά». Στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε έμπειρους ανθρώπους και όχι …τραγουδιστές, ή ποδοσφαιριστές. Οι περισσότερες αποφάσεις παίρνονται πια στο Ευρωκοινοβούλιο, γι’ αυτό και εκεί χρειάζονται οι πρωταγωνιστές και όχι οι κομπάρσοι. Εμείς γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Ιδρύσαμε την INDEM -τους ευρωσκεπτικιστές- μαζί με τον Φάρατζ για να σηκώσουμε ανάστημα στα κόμματα των συμφερόντων, όπως το Λαϊκό κόμμα, στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ. και η Μέρκελ».

Για την κρίση:

«Όσο η αγορά παραμένει στο ψυγείο το κράτος χάνει. Και όσο χάνει το κράτος αναγκάζεται να δανείζεται και βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην κρίση. Θα φθάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας; Όχι, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό. Έχουμε «γωνιακό οικόπεδο». Με ηλιοφάνεια, ορυκτό πλούτο και ένα λαό φιλότιμο και εργατικό, που πρέπει όμως να απαλλαγεί από τις ανάξιες ηγεσίες του».

Για το ρόλο που θα διαδραματίσει ο ΛΑΟΣ στην Ευρώπη:

«Αν ήξερε ο ελληνικός λαός τι ψηφίζουν αυτοί που στέλνει ως εκπροσώπους του στην Ευρωβουλή, θα του είχε …σηκωθεί η τρίχα. Αλλά δυστυχώς αυτά δεν αποτελούν είδηση για τα κανάλια. Όταν ψηφιζόταν η χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων του ψευδοκράτους, σύσσωμη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ, ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Όταν ψηφιζόταν η καταδίκη της γενοκτονίας των Ποντίων ή η άρση του casus belli ψήφιζαν κατά, βοηθώντας ουσιαστικά τα τουρκικά συμφέροντα! Εμάς αυτός θα είναι και ο βασικός μας ρόλος: έλεγχος και καταγγελία ώστε να μην παίρνονται αποφάσεις εις βάρος του ελληνικού λαού. Θα πάρουμε πίσω την κλεμμένη μας αξιοπρέπεια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα την «συμμαχία του Νότου», κάτι που ενώ πρώτοι εμείς είχαμε φέρει στο προσκήνιο απ’ το 2008 κιόλας, τότε μας χλεύαζαν ενώ τώρα το επαγγέλλονται και οι ίδιοι».

Για την ανασυγκρότηση μιας αστικής δημοκρατίας, τέλος, υπογράμμισε:

«Η ανασυγκρότηση μιας πλατιάς αστικής Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης, αλλά μετά την 26η Μαΐου. Αλλιώς η κεντροδεξιά θα βρεθεί πολιορκούμενη ανάμεσα σε δύο άκρα, γινόμενη η χλεύη της Αριστεράς. Σ’ αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να χωράνε όλοι πλην όμως αυτών που υπέγραψαν την επιστολή Λαγκάρντ και δεσμεύονται να ακολουθούν τη μνημονιακή πολιτική. Αυτό το παλλαϊκό μέτωπο θα είναι η μόνη δυνατότητα να εξέλθει η χώρα απ’ το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και θα πρέπει να είναι στο πρότυπο ενός νέου 1909 ή σαν την Ένωση Κέντρου».

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές 2014: O Γ. Καρατζαφέρης στο Αγρίνιο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή