Εκλογές 2014 - Δημήτρης Καμμένος: Δεν κατεβαίνω στην πολιτική, ανεβαίνω...

Ο Δημήτρης Καμμένος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όσο κι αν ακούγεται περίεργο πρόκειται περί συνωνυμίας με τον αρχηγό του κόμματος. Είναι αρθρογράφος και αναλυτής (ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποκαλύψει το ρόλο που έχουν παίξει στην πολιτική σκακιέρα διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr o επιχειρηματίας και οικονομικός αναλυτής λέει πολλές αλήθειες τόσο για το μέλλον της Ελλάδας, όσο και για το μέλλον της Ευρώπης.

-Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Δεν κατεβαίνω στην πολιτική. Ανεβαίνω το δύσκολο μονοπάτι της μάχης για την αξιοπρέπεια ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ και τη στήριξη του Ελληνικού λαού που βασανίζεται άδικα.
Αποδεχόμενος την πρόσκληση για συστράτευση των Αν.Ελ. στις ιδέες και στις εθνικές πολιτικές που στηρίζω ακλόνητα εδώ και χρόνια με περισσότερα από 1500 άρθρα μου αποφάσισα ότι έφτασε η κρίσιμη στιγμή να βγούμε μπροστά όσοι πραγματικά μπορούμε.
Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στους ανθρώπους μας, στα παιδιά μας.

-Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα πάνω στα οποία πρέπει να ενσκήψει η Ε.Ε.;

Η μείωση του επιπέδου διαβίωσης και η αύξηση της αβεβαιότητας σε όλες τις εκφάνσεις της είναι τα κύρια προβλήματα στην Ε.Ε. αυτές τις εκλογές. Η ζωή εκατομμυρίων ευρωπαίων έχει γίνει αφόρητη, το μέλλον των παιδιών μας είναι τελείως αβέβαιο, η εγκληματικότητα και πάσας μορφής βίας έχει επεκταθεί ως μέσο επιβολής φαβελοποίησης βάσει οικονομικής επιφάνειας, η παιδεία έχει γίνει εργαλείο διαχωρισμού του μέλλοντος των παιδιών μας σε κάστες. Η απάντησης της Ε.Ε. είναι σήμερα "λιγότερη Ελλάδα, περισσότερη Ευρώπη". Είδαμε που οδηγεί αυτή η τυφλή εμπιστοσύνη. Το πάθημα μας έγινε μάθημα και δεν το ξανακάνουμε. Η Ε.Ε. πρέπει να γίνει εργαλείο μείωσης του κόστους διάχυσης των ευρωπαϊκών βέλτιστων πρακτικών, όχι πανευρωπαϊκής επιβολής λανθασμένων ισοπεδωτικών πολιτικών.

-Ποιο μήνυμα πρέπει να στείλουν οι λαοί στους ηγέτες της Ε.Ε.;

Η Ε.Ε. υπάρχει για να κάνει την καθημερινότητα των ευρωπαίων καλύτερη, για να υπηρετεί όλους εμάς και όχι για να υπηρετούμε όλοι εμείς κάτι σκοτεινό, μακρινό και απροσδιόριστο. Η Ε.Ε. είναι το μέσο για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, όχι ο σκοπός για τον οποίο θα θυσιάζαμε τη ζωή μας. Αν οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν έχουν αυτές τις σκέψεις ως γνώμονα σε κάθε τους απόφαση, τότε θα απομονωθούν και στο τέλος θα χάσουν το λόγο ύπαρξής τους.

-Πιστεύετε ότι αυτές οι ευρωεκλογές θα στείλουν και μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας;

Ναι. Θα εκφραστεί μέρος της οργής και της αγανάκτησης του απλού πολίτη που δεν αντέχει άλλο καταπίεση και κοροϊδία. Το σύνολο του πολιτικού σκηνικού πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν θα είναι απλά ένα μήνυμα αντίδρασης αλλά προεόρτια ανεξέλεγκτης δράσης. Ο κόσμος υποφέρει και δεν αντέχει άλλο χτύπημα στην πλάτη για να κάνει κουράγιο. Θέλει λύσεις, όχι συμβουλές.

-Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ακόμα και εθνικές εκλογές;

Ναι. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που είναι σήμερα στη Βουλή δεν θα επανεκλεγεί και τα κόμματα θα χάσουν τεράστιο μέρος της εκλογικής τους δύναμης, ως εκ τούτου θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρόνο εις βάρος όλων όσων Ελλήνων δυστυχούν.

-Ποια είναι η άποψή σας για τη λαθρομετανάστευση και πως μπορεί η χώρα μας να βάλει ένα φραγμό σε αυτό το θέμα;

Μια βελτιωμένη έκδοση της FRONTEX μπορεί να είναι μία συνιστώσα, όχι μια λύση στο πρόβλημα. Η Ελλάδα χρειάζεται συνολικά μια διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, αφενός με ενδυνάμωση και συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, και αφετέρου με συνδυασμένες πολιτικές διαχείρισης κατόπιν εισόδου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι διοχέτευση κονδυλίων της Ε.Ε. για μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή αποθήκη λαθρομεταναστών.

-Τους Ευρωπαίους πώς θα τους πείσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις τους;

Θα πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα δικά τους προβλήματα, εντός των χωρών τους, είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που τεχνηέντως τους παρουσιάζουν για εμάς. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία από δικές τους πηγές που αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα λ.χ. της Γερμανίας είναι πολύ μεγαλύτερα από τα Ελληνικά ζητήματα. Για να μπορέσουμε όμως να τα αναδείξουμε, χρειάζεται ειδική γνώση και εμπειρία όσων αναλαμβάνουν αυτή την υπηρεσία. Δεν αρκεί η καλή πρόθεση.

-Φοβάστε ότι το περίφημο ευρωπαϊκό εγχείρημα ενδέχεται να εξελιχθεί σε ένα «γερμανικό» μόρφωμα;

Κάτι τέτοιο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Δεν έγινε αντιληπτό ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της Ε.Ο.Κ. δεν ήταν ταυτόσημος με αυτό που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ως το "ευρωπαϊκό όνειρο". Οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την Ε.Ε. ως μηχανισμό εξυπηρέτησης εθνικών και προσωπικών συμφερόντων. Μέχρι σήμερα, μόνο η Γερμανία και κάποιοι δορυφόροι της εξυπηρετούν τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι υγιές. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες.