Βενιζέλος για το σχέδιο «Ζ»: Στον Γ. Παπανδρέου ανήκουν οι αποφάσεις του 2011
«Αυτό που ζητώ από τους πολίτες είναι ακριβώς να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο » αναφέρει ο κ.Βενιζέλος υπογραμμίζοντας πως στις εκλογές κρίνεται η προοπτική του τόπου.
Σχετικά με τη δήλωσή του ότι θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ Βενιζέλος εξηγεί πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι όχι μόνον ρυθμιστής του πολιτεύματος, αλλά και σύμβολο της εθνικής ενότητας. Και το πραγματικό ζητούμενο για την πατρίδα μας είναι να ενωθεί ξανά εθνικά και να συναινέσει ξανά κοινωνικά. Η κυβέρνηση που επιδιώκουμε να παραμείνει σταθερή και να ολοκληρώσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση είναι κυβέρνηση όλου του έθνους, κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας».
Στην ερώτηση εάν είναι μονόδρομος η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. ο Βενιζέλος αναφέρει πως «προτείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 να μετάσχει σε ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κατά προτίμηση ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων εάν θεωρούσε ότι ανήκε σε αυτές. Ούτε είναι μονόδρομος τίποτα. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο διαλόγου. Μας επιτίθεται και μας κατηγορεί διαρκώς».
Για το βράδυ του Νοεμβρίου του 2011 στις Κάννες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν δρομολογήθηκαν στις Κάννες. Είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου ήδη από τις αρχές Ιουνίου του 2011, που είχε συζητήσει με τον κ. Σαμαρά πιθανή συνεργασία με άλλο πρωθυπουργό. Ολοκληρώθηκαν, δε, πάλι με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος την ημέρα που γυρίσαμε από τις Κάννες συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και τελικά και με τον κ. Καρατζαφέρη την κυβέρνηση συνεργασίας, επιλέγοντας ο ίδιος τον πρωθυπουργό. Και η τρίτη του προτίμηση μετά τον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Πετσάλνικο ήταν ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο ουδείς πρότεινε από πουθενά αλλού. Οι προτάσεις έρχονταν από το εσωτερικό της Ελλάδας. Άρα λοιπόν οι αναφορές στον κ. Μπαρόζο και σε δήθεν συνομιλίες μου με τον κ. Μπαρόζο που είχε ως συνομιλητή τον κ. Παπανδρέου και όχι εμένα, γιατί εγώ είχα ως συνομιλητή τον κ. Ρεν, είναι αστείες ιστορίες».
«Αντιμετωπίζω τον κ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του περιποιώ όλες τις σχετικές τιμές. Τον αντιμετωπίζω ως έναν εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κρίσιμο για την κυβερνητική πλειοψηφία και τη σταθερότητα και θεωρώ ότι μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών, είναι αυτός που έχει ιστορικά το μεγαλύτερο και εντονότερο ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθειά μας» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος για τις σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου.
Διαβάστε επίσης:
Αναπάντητα ερωτήματα για σχέδιο «Ζ» και παρασκηνιακές συναντήσεις
Financial Times: Έτσι αποφάσισε η Μέρκελ να «σώσει» το ευρώ
Έτσι θα πετούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ
Σόιμπλε: Πρέπει να «καεί» η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη
Ρεπορτάζ – «βόμβα»: Έτσι «έπαιξαν» Ευρωπαίοι και Έλληνες με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων