Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη
Δεν τους λέμε να αναλάβουν κάποια ευθύνη... Να έχουν μια εικόνα. Να μάθουν. Για να μη λένε ό,τι τους κατεβαίνει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, λέγοντας πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, που μπορείς να μπεις, να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι, να το παίξεις τσαμπουκάς και να πάρεις ό,τι θέλεις. Έλα όμως που είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και άλλα 27 εθνικά κοινοβούλια. Πρέπει να μάθουν λίγο περισσότερο για το πώς λειτουργεί η Ευρώπη, πώς λειτουργούν οι διεθνείς αγορές, πώς είναι οι σχέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί αρνούνται να μάθουν», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ επέμεινε στη θέση του ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Τσίπρα περί δυσαρμονίας «ήταν μια συνταγματική εκτροπή» αφού -όπως είπε- έχει καταργηθεί το σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα από το 1986.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, αλλά και από πριν είχε ανακοινώσει μια σειρά από σχέδια για αλλαγές. «Τα σημάδια τα είχαμε δει, δηλαδή ότι η κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της, μετά από δύο χρόνια τιτάνιας προσπάθειας, οδυνηρών, δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων. Υπάρχει μια κόπωση. Υπάρχει μια ανάγκη της κοινωνίας να της δοθεί ένα περιθώριο, μια ανακούφιση, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων ομάδων και να υπάρξει μια ανταπόδοση στην κοινωνία, αυτής της βελτίωσης που υπάρχει στους δείκτες της οικονομίας. Ήδη έχει αρχίσει σε έναν πρώτο βαθμό...» είπε και πρόσθεσε:
«Τα σημάδια αυτά τα είχαμε δει, και ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί εδώ και δύο μήνες στην ανάγκη να μειωθεί η φορολογία στοχευμένα, σταδιακά, αλλά με τρόπο που να μη ρισκάρουμε αυτό που ήδη έχουμε χτίσει. Δηλαδή, έχουμε καταφέρει να στεκόμαστε στα πόδια μας, να μην είμαστε ελλειμματικοί. Αυτό δεν πρέπει να διακυβευθεί. Πρέπει όμως, το συντομότερο δυνατό να υπάρξει ελάφρυνση στους πιο αδύναμους και εκεί που διευκολύνεται η ανάπτυξη. Και αυτή είναι η στόχευσή μας, ακριβώς στο άμεσο μέλλον».
Διαβάστε επίσης: