Άδωνις: «Ποτέ δεν μίλησα με τον Παππά»

Σε απίστευτους συλλογιστικούς ακροβατισμούς κατέφυγε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προσπάθειά του να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, ότι υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


Ο κ. Γεωργιάδης, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατάταξε τη Χρυσή Αυγή στα «κινήματα της αριστεράς», μιλώντας στον Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει την πολιτική συγγένεια από τη δεξιά και τη ΝΔ.

Ερωτώμενος για τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι χρυσαυγίτης, παρά συριζαίος και κομμουνιστής» και «εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε, εσύ είσαι λογικός», ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε την ύπαρξη της συνομιλίας.

«Ποτέ δεν μίλησα με τον Παππά, αν είχε να πει κάτι σπουδαίο θα το έλεγε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι χθες, η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να πετάξει λάσπη με στόχο τη ΝΔ.

Στην παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ότι άλλη στάση είχε η Νέα Δημοκρατία προς τη Χρυσή Αυγή πριν από τη δολοφονία Φύσσα, με δημόσιες τοποθετήσεις όπως του Β. Πολύδωρα και του Τ. Μπαλτάκου, που υπονοούσαν ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Γεωργιάδης άφησε άφωνους τους ακροατές με την απάντησή του: αφού υπενθύμισε και τη δήλωση του Π. Ψωμιάδη, ότι «τα παιδιά μας είναι στη Χρυσή Αυγή», ισχυρίστηκε ότι το ίδιο είπαν Δούρου και Σακελλαρίδης προεκλογικά. Αντιλαμβανόμενος ότι το επιχείρημα δεν πείθει, αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Είναι δυνατόν η ΝΔ, το κόμμα που μας έβαλε στην Ευρώπη, να κάνει κυβερνητική συνεργασία με τη ΧΑ;».

Όσο για την παράδοση διευρύνσεων της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, στο πλαίσιο της οποίας προσχώρησε ο κ. Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης στη ΝΔ, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι υπήρξε συνεργασία και το όνομα του Ηλία Παναγιώταρου είχε περιληφθεί το 2002 στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καρατζαφέρη για την τότε υπερνομαρχεία. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μετά την προσχώρηση του ίδιου και του κ. Βορίδη στο ΛΑΟΣ, κόπηκαν οι σχέσεις με τη ΧΑ. «Δεν ήμουν ποτέ εγώ και ο κ. Βορίδης ναζί», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «με τον Μπαλτάκο έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές, γιατί όταν έλεγε να βρούμε τρόπο συνεννόησης με τη ΧΑ, του έλεγα κάνει λάθος».

Μάλιστα, για να πείσει ο κ. Γεωργιάδης ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τη δεξιά ή με την ακροδεξιά, ισχυρίστηκε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός –η ιδεολογία του Χίτλερ και των ναζί- είναι «κίνημα της αριστεράς», άρα «αλλού είναι η πολιτική συγγένεια», αφήνοντας για δεύτερη φορά άφωνους τους ακροατές.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο χειρισμός από μεριάς Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δημιουργεί μια εικόνα που ενισχύει τη ΧΑ, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αποκλεισμένη από τα πάνελ, για να ακούει ο κόσμος αυτά που λένε τα μέλη της και να καταλάβει ότι ούτε «ήρωες» είναι ούτε «κάτι σπουδαίο».

Διαβάστε επίσης:

Χ. Παππάς: Κρυφή συνομιλία με τον Άδωνι στις τουαλέτες της βουλής

Σε ρόλο... γεφυροποιού ο Άδωνις Γεωργιάδης;