«Καρφιά» Βορίδη για Λοβέρδο (vid)

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις αδυναμίες του ΠΕΔΥ και τις μεταρρυθμίσεις που «πρέπει να συνεχιστούν», αφήνοντας παράλληλα και αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Καρφιά» Βορίδη για Λοβέρδο (vid)
1'


Ο κ. Βορίδης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, υποστήριξε ότι δύο είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο υπουργός Υγείας, «πολύ περισσότερο αυτής της περιόδου»: να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας από το δημόσιο και να ρυθμίζεται και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και να υπάρχει σεβασμός προς τον πολίτη ως φορολογούμενο, «αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή, τα χρήματα του πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι προϋπολογισμοί, με διαρκείς παρεμβάσεις εξορθολογισμού της δαπάνης, αλλά και να συνεχίσει η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο κυβερνητικό σχήμα και για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την τρόικα, είπε ότι «δεν φαντάζομαι ότι αυτό μπορεί να ερμηνεύεται (σ.σ η πολιτική διαπραγμάτευση) ότι νόμοι που έχουν ψηφιστεί ξαφνικά θα μπούνε σε αμφισβήτηση και θα αρχίζουμε να μην τους εφαρμόζουμε».

«Ο κάθε εφαρμοστής και εκτελεστής -γιατί αυτό είναι οι υπουργοί- της νομοθεσίας που ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο, θα αρχίσει να λέει 'ξέρετε εμένα δεν μου αρέσει αυτό'.

«Το λέω γενικότερα», απάντησε ο Μάκης Βορίδης στην παρατήρηση ότι αναφέρεται στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό που καταψήφισε.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή