Ο… «μεγάλος συνασπισμός» προκαλεί νέους τριγμούς στην κυβέρνηση

Φαίνεται ότι ενόψει αναμενόμενων θερμών πολιτικών εξελίξεων, στο τραπέζι θα πέσουν όλα τα χαρτιά που διαθέτουν οι «μονομάχοι».

Ο… «μεγάλος συνασπισμός» προκαλεί νέους τριγμούς στην κυβέρνηση
2'

Στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου των 180 ψήφων, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ’ αυτή τη Βουλή και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, στην κυβέρνηση εδώ και λίγες ώρες άνοιξε το σενάριο ακόμα και του «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή της –ακραίας- συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα σενάριο βέβαια που αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, πολύ περισσότερο που απορρίπτεται κατηγορηματικά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το ζήτημα είναι, ότι ορισμένοι κυβερνητικοί κύκλοι το συζητούν, ακόμα και προς άγραν σκοπιμοτήτων.

Αλλά εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Ενώ όταν το έθεσε ο υπουργός Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος (ο οποίος είπε τα κατά τη λογική του αυτονόητα) έσπευσαν «κύκλοι του Μαξίμου» να διευκρινίσουν ότι αυτή η πρόταση αποτελεί προσωπική άποψη του υπουργού (και αντιπροέδρου της Ν.Δ., υπενθυμίζουμε…) και δεν τη συμμερίζεται ο πρωθυπουργός, πριν αλέκτωρ φωνήσαι την υιοθέτησε –με κάποιες παραλλαγές, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία- η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοφία Βούλτεψη!

Η οποία έθεσε μεν όρους και προϋποθέσεις, αλλά το σοβαρό ζήτημα είναι ότι έδειξε όχι απλώς να συζητά το σενάριο αυτό, αλλά και να το υιοθετεί, υπό προϋποθέσεις, επαναλαμβάνουμε!

Στην ουσία αυτή η παρέμβαση της κ. Βούλτεψη τι έδειξε;

Ότι στο Μαξίμου επικράτησαν δεύτερες σκέψεις.

Αντελήφθησαν ότι έχει δίκιο ο Δημ. Αβραμόπουλος.

Ότι όταν οι συσχετισμοί που εν δυνάμει διαμορφώνονται δείχνουν να ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, είναι εκτός πραγματικότητας να ισχυρίζεται το κυβερνών σήμερα κόμμα ότι αποκλείει την οιαδήποτε προσέγγιση με το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νυν και αεί!

Ότι με τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις η Ν.Δ. χάνει απ’ το μεσαίο χώρο και απομονώνεται σε μια λογική αποκλειστικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, που όμως περνά μία απ’ τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας του!

Ωστόσο παραμένουν εντός της κυβέρνησης κάποιοι (πολλοί) που δεν θέλουν να ακούσουν για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας, ακόμα και προσδιορισμένης στο μέλλον.

Και φυσικά πρόβλημα σοβαρό σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, διότι θα βλέπει να συρρικνώνεται ο ρυθμιστικός ρόλος που έχει τώρα στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Επαναλαμβάνουμε, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, διότι και μέσα στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν τα στελέχη τα οποία ζητούν να ανοίξει δίαυλος διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ (Σκανδαλίδης, Λαλιώτης, Ρέππας, Μωραΐτης κ.α.), ώστε στο μέλλον να αντιμετωπιστεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας, κάτι στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα ο Βενιζέλος!

Διαβάστε επίσης:

Η «μικρή ΔΕΗ» στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου

«Μυρίζουν» εκλογές!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή