Λαφαζάνης: Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει δημόσια και να ανασυγκροτηθεί

Για την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει 120 υπογραφές βουλευτών για να προωθήσει στη Βουλή τη συζήτηση και την ψηφοφορία για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» μίλησε ο Π. Λαφαζάνης.

Λαφαζάνης: Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει δημόσια και να ανασυγκροτηθεί
1'

«Κι αν δεν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τις 180 ψήφους (για να γίνει δημοψήφισμα), νομίζω ότι θα είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε συγκεντρώσει 120, και θα είναι επίσης ακόμα πιο σημαντικό αν έχουμε και από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ) διαρροές στη σχετική ψηφοφορία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Όλα αυτά εκπέμπουν ουσιαστικά πολιτικά μηνύματα, πέρα από το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει η ίδια η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, που θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Επομένως, νομίζω πως αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη ως προς το στόχο μας, να γίνει δημοψήφισμα, μπορεί να έχουμε αποκομίσει ιδιαίτερα πολιτικά οφέλη, και παραταξιακά, αλλά κυρίως πολιτικά, με την υπόθεση της ΔΕΗ, που αφορά τη δυνατότητα της χώρας μας να έχει δημόσια παρέμβαση σε καίρια ζητήματα» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε:

«Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει δημόσια και να ανασυγκροτηθεί με μια διοίκηση, η οποία θα μπορεί να φροντίζει για τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού, και μόνο γι αυτά. Όχι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων... Και χρειάζεται, επίσης, μια ρυθμιστική αρχή η οποία να μην είναι για τα συμφέρονται των ιδιωτών και μιας ολιγαρχίας η οποία παρεμβαίνει στο χώρο της ενέργειας, αλλά να είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή η οποία να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Διαβάστε επίσης:

Παπαμιμίκος: Πρόβα τζενεράλε του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή