Ευρωβουλευτές διορίζουν τους συγγενείς τους

Μπορεί στις πρόσφατες ευρωεκλογές οι πολίτες να ψήφισαν συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο οι πιο ευνοημένοι είναι οι συγγενείς τους.

Ο λόγος για μία σειρά από Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι αποφάσισαν να διορίσουν ως συνεργάτες τους πρόσωπα του στενούς τους περιβάλλοντος. Σύζυγοι, κουμπάροι και παιδιά δηλώθηκαν ως συνεργάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δείγμα πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο πολιτικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, αδερφή ευρωβουλευτίνας διορίστηκε στο γραφείο της στην Αθήνα, άλλος τη γυναίκα του ή το γιο του, άλλη το σύζυγο της, ενώ δεν έλειψαν ούτε από εκεί οι "κουμπάροι", καθώς γνωστός ευρωβουλευτής φρόντισε να τηρήσει την "παράδοση".

Όλα αυτά απαγορεύονται φυσικά από ειδική διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρκεί μία καταγγελία προκειμένου να ανακληθούν οι διορισμοί. Εκτός από εκείνους που γνώριζαν τα "κόλπα" και φρόντισαν να τους διορίσουν ως τοπικούς συνεργάτες και να τους πληρώνουν από το ειδικό κονδύλι για τη λειτουργία του γραφείου τους. Σε μία περίπτωση μάλιστα, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν, καθώς εξελέγη ευρωβουλευτής αλλά την ουσιαστική διαχείριση του γραφείου κάνει ο σύζυγος της.

Διαβάστε επίσης

Το μοναδικό ελληνικό ρεκόρ στην Ευρωβουλή