Παράταση της πρώτης δόσης για τον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Βενιζέλος

Συνεχίζεται η κοροϊδία με τον ΕΝΦΙΑ. Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν και ο Βενιζέλος παρουσιάζει την παράταση ως δικό του επίτευγμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει παράταση κατά ένα μήνα για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου. Άρα η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το εξοργιστικό της ιστορίας είναι πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο κ. Βενιζέλος δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται για ποιούς λόγους δυσανασχετεί ο ελληνικός λαός.

Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι πρόκειται για «πρόταση που είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βενιζέλος ενδιαφέρεται να παρουσιάσει την παράταση ώς «έργο ΠΑΣΟΚ».

Επιπρόσθετα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες «η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Είναι προφανές πως οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ημερομηνία καταβολής των δόσεων αλλά η ίδια η φιλοσοφία του φόρου.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις

Ο ΕΝΦΙΑ, το πολυνομοσχέδιο και ο βίος της κυβέρνησης

Με τιμές 2013 θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ σε 4.000 οικισμούς

Εντολή Σαμαρά για διορθώσεις στα λάθη του ΕΝΦΙΑ