Βενιζέλος: Επανήλθε για… Τσίπρα!

Στη δριμεία κριτική του προς τον Αλέξη Τσίπρα επανήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, και ενώ είχε μεσολαβήσει η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τα πράγματα επιδεινώθηκαν» σε σχέση με τη χτεσινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος σε σημερινή αποστροφή του κ. Τσίπρα κατά την οποία, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, υποστήριξε ότι από τις διεθνείς επαφές του έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι στο δίλημμα των Ευρωπαίων να συναλλάσσονται με μια «παραπαίουσα» κυβέρνηση και την «επερχόμενη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «ίσως η Ευρώπη κατά βάθος να θέλει έναν συνομιλητή που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Βενιζέλος «απάντησε» καλώντας τον να αποδεχθεί την πρόταση του να συμπράξει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, να πάρει μέρος στις συζητήσεις και τις επαφές, να αναπτύξει τις θέσεις του και να δει τι πιθανότητες αποδοχής και αντιδράσεις έχουν αυτές.

Επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει τη διαρκή παραμονή υπό το ζυγό της τρόικας, το διαρκές μνημόνιο και τη διαρκή ταπείνωση, ενώ υποστήριξε ότι η στρατηγική του είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εν συνεχεία να οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, για να συρρικνώσει τους άλλους χώρους οξύνοντας μια «τεχνητή πόλωση» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, άσκησε έντονη κριτική στη στάση και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τη Συρία, τα χημικά, την Ουκρανία. 'Άσκησε δε κριτική στις οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: «Ό,τι να ‘ναι. Τα πάντα όλα. Όταν ο κ. Τσίπρας κουρέψει έστω κι ένα ευρώ από το δημόσιο χρέος να έρθει να μου ασκήσει κριτική γιατί κούρεψα 180 δισ.», είπε χαρακτηριστικά.

«Ό,τι και να έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι κι αν έχει πει ο εσμός των ψεκασμένων, ότι κι αν έχει πει η Χρυσή Αυγή, όλα αυτά είναι μικρό μέρος» από όσα είχε ακούσει το 2007. «Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσες χυδαιότητες», είπε και ανέφερε ότι στο επταήμερο από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 7 του μήνα που έδωσε συνέντευξη Τύπου, «άνοιξε όλη η νοσηρή βεντάλια του ΠΑΣΟΚ, και τη γυρίσαμε και δείξαμε το φάσμα του αξιόπιστου στρατηγικού ΠΑΣΟΚ και μας άκουσε ο κόσμος», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Ολομέτωπη επίθεση Βενιζέλου σε ΓΑΠ