Ε. Βενιζέλος: Είμαστε ανοιχτοί στα σενάρια για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ανοιχτή σε προτάσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η συγκυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε ανοιχτοί στα σενάρια για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
1'

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως η κοινή γνώμη είναι κατά αυτών.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΟΗΕ και αρχικά αναφέρθηκε στα σενάρια εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας: «Η λίστα για Πρόεδρο είναι πολύ περιορισμένη. Έχουμε κάποια σενάρια υπ' όψιν μας, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί και σε άλλα».

Το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται στην Ελληνική Βουλή και στους 154 βουλευτές που συγκεντρώνονται από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πάντως πως πως θα πρέπει να βρεθούν άλλοι 26 βουλευτές προκειμένου να φτάσει η κυβέρνηση τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, στη συνέχεια εκφράζει την αισιοδοξία του πως δε θα χρειαστούν πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας πως «Είμαι αισιόδοξος, γιατί η κοινή γνώμη είναι κατά των πρόωρων εκλογών. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατευθεί η πολιτική, κυβερνητική σταθερότητα. Η εθνική σωστή επιλογή τώρα είναι να προστατεύσουμε την σταθερότητα και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο βάσει συναινετικής διαδικασίας», ενώ για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο αναφέρει πως δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μονοκομματική κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Η εθνική σωστή επιλογή τώρα είναι να προστατεύσουμε την σταθερότητα και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο βάσει συναινετικής διαδικασίας».

DW: Τι απέφερε η επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή