Βορίδης: Ο Τσίπρας θα πάρει το μάθημά του από τον Σαμαρά

Με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

«Μπερδεύεται την παράγραφο 3 με την παράγραφο 4 του κανονισμού της Βουλής», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό που να ορίζει ότι η πρόταση υποστηρίζεται από τον Πρωθυπουργό», ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για «δήθεν διαδικαστικό θέμα που δεν έχει αντίκρισμα στον Κανονισμό».

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον Πρωθυπουργό, για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδιασίας, χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε αρχίσει εσχάτως να επιλέγετε πολιτικούς σας αντιπάλους, με ποιον θέλετε να διαλέγεστε», είπε και ρώτησε: «μήπως θέλετε να σας στέλνουμε και short list για να αποφασίσετε εσείς για το ποιοι θα εκπροσωπούν την ΝΔ; Να παίρνουμε την έγκρισή σας; Να σας ρωτάμε;» Αυτό, συνέχισε ο Μ. Βορίδης, «δείχνει μία νοοτροπία. Ακυρώνει μία αντίληψη δημοκρατίας. Δεν επιλέγουμε στη δημοκρατία τους αντιπάλους μας ούτε επιλέγουμε να τους ακυρώσουμε».

Υπενθύμισε ακόμη τα επιτεύγματα της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ένα μικρό θαύμα που αναγνωρίζουν όλοι» και ότι «η χώρα έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης και ανασυγκρότησης».

Ο υπουργός έκανε λόγο για ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία από την πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως ευθύνεται και εκείνη για την πορεία των πραγμάτων.

Ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε: «Είχαμε πολιτικές δολοφονίες όλο αυτό το διαστημα; Ναι, με υπεύθυνες εγκληματικές οργανώσεις που μπήκαν στη Βουλή αλλά και με ευθύνη της άκρας Αριστεράς. Χάρη στην υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβερνήσεως όμως βάλαμε τέλος σε αυτά τα φαινόμενα. Αν δεν επενέβαινε η κυβέρνηση δεν ξέρουμε που θα μας είχε οδηγήσει αυτός ο κύκλος βίας και μίσους», υποστήριξε.»

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για το θάνατο των τριών οπλιτών

Τριήμερη μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης – ΔΕΙΤΕ LIVE