Τσίπρας: 3 μέρες κάνατε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ακόμη δεν κατάλαβε «γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης».
Τσίπρας: 3 μέρες κάνατε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ
2'

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: « Ο λόγος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η απελπισία της μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα και στην λαϊκή δυσαρέσκεια».

Όπως υπογράμμισε «Η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στη θέση τους οι κυβερνήτες» και συνέχισε: «Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε 3 μέρες αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του εαυτού σας κάνατε αλλά ο λαός δεν καταπίνει την κινδυνολογία που εξαπολύεται από το καφενείο της βουλής. Δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ δίχως να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα. Ο λαός έχει πάρει χαμπάρι και γνωρίζει ότι χρειάζεται άλλη πολιτική από άλλη κυβέρνηση».

«Εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με αρχή, μέση και τέλος. Έκαναν ότι μπορούσαν να μην το ακούσει ο κόσμος. Παρακάλεσαν να μην μεταδοθεί η ομιλία μου. Τελικά το πρόγραμμα στη ΔΕΘ όχι μόνο το άκουσε, αλλά το αγκάλιασε ο κόσμος» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα μνημόνια ο κ. Τσίπρας είπε: «Πως θα μας βγάλετε από τα μνημόνια όταν μέχρι χθες λέγατε ότι πρέπει να τα εφεύρουμε;»

«Τα μνημόνια είναι πάνω από 460 εφαρμοστικοί νόμοι και 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τα μνημόνια διέλυσαν τους ψηφοφόρους σας και έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μνημόνια είναι τα νέα προαπαιτούμενα το lock out, το δέσιμο της πατρίδας μας στο άρμα μεγάλων συμφερόντων που τη θέλουν φτηνό οικόπεδο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού. Ο προϋπολογισμός μετατρέπει το μνημόνιο από σύμβαση ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Διαβάστε επίσης:

Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή