Η «επιλεκτική» ευαισθησία και η καθυστερημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης…

Παρά το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί κι άλλες καταγγελίες για εκβιασμούς και επιχειρήσεις «εξαγοράς» βουλευτών, η δικαιοσύνη αποφάσισε να ασχοληθεί μετά τις επισημάνσεις Σκουρλέτη

Η «επιλεκτική» ευαισθησία και η καθυστερημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης…
2'

Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με την εισαγγελική έρευνα (ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως του Α.Π.) για διερεύνηση των όσων ειπώθηκαν απ’ τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για «κουμπαρά» επιχειρηματιών με στόχο να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 «πρόθυμων» ώστε να εκλεγεί απ’ αυτή τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δημοσίευμα εφημερίδας, τέτοιου είδους καταγγελίες είναι αναγκαίο να διερευνώνται.

Ωστόσο έχουμε να επισημάνουμε, πως μάλλον καθυστερημένα αντέδρασε η Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος κακόπιστος να κάνει λόγο για έρευνα επειδή έτσι βολεύει την κυβέρνηση (τώρα, αν πραγματικά τη βολεύει θα φανεί κι ας κρατά μικρό καλάθι…).

Και δεν αναφερόμαστε στο ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News είδε το φως της δημοσιότητας πριν τρεις βδομάδες!

Δηλαδή επί τρεις βδομάδες ουδείς συγκινήθηκε, για να διατάξει έρευνα. Και μόλις το δημοσίευμα το επικαλέστηκε ο Π. Σκουρλέτης, ευαισθητοποιήθηκαν…

Πέραν αυτού έχουμε να επισημάνουμε άλλες καταγγελίες, που επίσης άφησαν ασυγκίνητους αυτούς που θα έπρεπε να συγκινηθούν:

- Πρώτον, τη βαριά καταγγελία του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» πριν ενάμιση περίπου μήνα, για το ίδιο –μείζον- θέμα. Τότε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, τη σοβαρότητα του οποίου ουδείς νομίζουμε αμφισβητεί, είχε κάνει λόγο για συναλλαγές στο παρασκήνιο με στόχο ακριβώς να συγκεντρωθούν οι 180. Και μάλιστα είχε παραπέμψει σε άλλες εποχές, υπαινισσόμενος προφανέστατα το 1965, που εξάλλου το γνωρίζει πολύ καλά.

- Δεύτερον, τα όσα είχε πει πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ. Είχε κάνει λόγο για «παρεμβάσεις» με στόχο εκβιασμούς και υπηρέτηση αλλότριων στόχων. Και αυτός εμμέσως πλην σαφώς, με τις παρεμβάσεις υπαινίσσονταν επιχείρηση για την συγκέντρωση των 180.

- Τρίτον, τα όσα είπε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη ο Γ. Δραγασάκης και τα οποία μάλιστα προκάλεσαν την αντίδραση (εντονότατη) τόσο του Δημ. Σταμάτη όσο και του Αντ. Σαμαρά, στην ομιλία του με την οποία τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναφέραμε ορισμένα μόνο παραδείγματα. Διότι έχουν υπάρξει και καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛΛ Π. Καμμένου για επιχειρήσεις εξαγοράς ή εκβιασμών βουλευτών του κόμματός του…

Αλλά τότε οι έχοντες την αρμοδιότητα, μάλλον το καθήκον, δεν ευαισθητοποιήθηκαν. Τώρα το έπραξαν.

Βέβαια «κάλλιο αργά παρά ποτέ», αλλά είναι άξια επισήμανσης αυτή η επιλεκτική ευαισθησία…

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί χρηματισμού

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή