Την Πέμπτη (14/10) η ονομαστική ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Την Πέμπτη (16/10) στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων απόΝομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Την Πέμπτη (14/10) η ονομαστική ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
1'

Οι δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για φακέλωμα και για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Η κυβέρνηση, τόσο δια του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όσο και των εισηγητών της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αντέτεινε ότι πλέον γίνεται ουσιαστικότερος ο έλεγχος, ενώ ενισχύεται η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εξάλλου, η βουλευτική τροπολογία των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο ποσοστό μέχρι 40% από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, και την οποία είχε κάνει δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι υπερχρεωμένα, λόγω των δανείων που έχουν πάρει.

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος: Πρώτα εκλογές και μετά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Π. Σκουρλέτης: Άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να μιλούν για αργυρώνητους βουλευτές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα