Αριστερή Πλατφόρμα: Μέτρα κατά των εκβιασμών από τις αγορές

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους εκβιασμούς της χρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές όταν ανέβει στην εξουσία εκφράζει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τροπολογία που καταθέτει στην Κεντρική Επιτροπή.
Αριστερή Πλατφόρμα: Μέτρα κατά των εκβιασμών από τις αγορές
1'

Σε άλλη τροπολογία που καταθέτει η Αριστερή Πλατφόρμα, διαφωνώντας με κάποιους χειρισμούς της πλειοψηφίας, υπογραμμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες με όσους έχουν ευθύνες για την κρίση των μνημονίων, με πρόσωπα και δυνάμεις που στήριξαν ή εφάρμοσαν τα μνημόνια».

Κατά της κυβέρνησης, των «αγορών» και της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη έβαλλε χθες, Σάββατο και ο Αλέξης Τσίπρας στην εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «γνωρίζουμε ότι οι αγορές θα είναι για μακρά περίοδο εχθρικές προς την Ελλάδα, εμείς έχουμε δικό μας σχέδιο και δικό μας στόχο, μόνο με ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους οι αγορές θα σταματήσουν να είναι εχθρικές».

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε «μεγάλη κοινωνική βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους».

«Οι αγορές, είναι αγορές, κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Χρέος των κυβερνήσεων είναι η προστασία των συμφερόντων των κοινωνιών, όχι των αγορών», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Τζαβάρας: Δεν χαρίζω την ψήφο μου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή