Nέα άρση ασυλίας για το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλο

Την εκ νέου άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε την Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, η Βουλή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για «ληστεία από κοινού» -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- και η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 198 ψήφους «υπέρ», έναντι 4 «κατά» και 1 «παρών» σε σύνολο 203 βουλευτών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ενώ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.

«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής, δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, την οποία αρμόδια να ερευνήσει είναι μόνο η δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε αιτήματα για άρση της ασυλίας τεσσάρων ακόμη βουλευτών, των Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου, Στάθη Μπούκουρα και της Λιάνας Κανέλλη.