Κατοχή της τρόικα στην Ελλάδα-Ξένοι βγάζουν τη χώρα στο «σφυρί»

Κυριαρχία της τρόικα στο ελληνικό κράτος- «Μαριονέτα» η κυβέρνηση

Καθεστώς κατοχής επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να συμπεριφέρεται ως σχήμα μειωμένης ευθύνης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αφαιρούν από το ελληνικό κράτος τον έλεγχο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ.ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τρόικα απεργάζεται μυστικό σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου Οργανισμού, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Οργανισμός θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και θα τεθεί εκτός δικαιοδοσίας της κυβέρνησης, δηλαδή πλήρης απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, και χώρα υπόδουλη στις ορέξεις των δανειστών μας! Μια χώρα, που θα τη βγάλουν οι ξένοι στο σφυρί με την κυβέρνηση απαθή και τον ελληνικό λαό έρμαιο στους διεθνείς τοκογλύφους!

Για την απεμπόληση του δικαιώματος της χώρας να ορίζει τη δημόσια περιουσία, το κλιμάκιο των τεχνοκρατών σκέπτεται να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, όταν έλθει το πρόγραμμα στη Βουλή.

Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τρόικα εξετάζει την τοποθέτηση ξένων επιτρόπων σε νευραλγικά υπουργεία οι οποίοι θα έχουν ισχύ ανάλογη με εκείνη ενός «μόνιμου υφυπουργού.»

Κατά τα άλλα, προσανατολίζεται στην επιβολή έκτακτων μέτρων 10 δισ. για την επίτευξη του στόχου και του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τρόικα εκβιαστικά συναρτά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου ύψους 12 δισ.ευρώ, με τις απαιτήσεις της.

Ζητούν και «αίμα»

Η τρόικα όμως, δεν ζητά μόνο «γη και ύδωρ», ζητά και απολύσεις.

Διαπιστώνοντας σοβαρές αστοχίες στην υλοποίηση του μνημονίου ζητά 75.000-100.000 απολύσεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και κλείσιμο των ζημιογόνων επιχειρήσεων.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει δραματικό διάλογο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους τεχνοκράτες.

Τρόικα: «Κλείστε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και διώξτε τους υπαλλήλους.

Παπακωνσταντίνου: «Για εμάς είναι κόκκινη γραμμή»

Τρόικα: «Δεν υπάρχουν για εσάς κόκκινες γραμμές, τις έχετε περάσει από καιρό.»

Παπακωνσταντίνου: «Να μειώσουμε μισθούς στο Δημόσιο».

Τρόικα: «Δεν το δεχόμαστε»