Βούλτεψη: Το στοίχημα ήταν να περάσουν τα τεστ αντοχής οι τράπεζες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests από τις ελληνικές τράπεζες.

Βούλτεψη: Το στοίχημα ήταν να περάσουν τα τεστ αντοχής οι τράπεζες
1'

Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν από τους σταθμούς προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια και τόνισε ότι «όταν λέμε τράπεζες δεν εννοούμε τους τραπεζίτες. Στις τράπεζες υπάρχουν οι καταθέσεις των Ελλήνων. Εκεί κατατίθενται μισθοί και συντάξεις. Είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομία μιας χώρας. Όλο το στοίχημα ήταν να περάσουν αυτά τα τεστ αντοχής οι τράπεζες. Όπως ξέρετε, 25 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν τα πέρασαν, μεταξύ των οποίων και η τρίτη μεγαλύτερη της Ιταλίας. Άρα, λοιπόν, ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το δεύτερο είναι ότι πλέον οι τράπεζες, έτσι όπως είναι θωρακισμένες, μπορούν να αφοσιωθούν στις τραπεζικές τους εργασίες που είναι η προσέλκυση καταθέσεων και η ρευστότητα στην αγορά».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις τράπεζες και τα stress tests. Τέσσερις ανακοινώσεις εξέδωσε χθες (26/10/2014) ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία για τα μνημόνια, μία για τις εργασιακές σχέσεις, μία για την 28η Οκτωβρίου και μία για το Κομπάνι. Μόνο για να πει χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες δεν έβγαλε ανακοίνωση».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή