Βούλτεψη: Καθόλου περίεργη η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή
«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά» είπε, μιλώντας στον Real Fm.
«Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το περίεργο στο να συναντηθούν και δημόσια. Είναι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι αυτό που δεν προκαλεί συζήτηση στην πατρίδα μας σήμερα;», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.
Για την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι «αυτό το γραφείο δημιουργήθηκε ώστε να ενημερώνονται οι βουλευτές, που δεν ειδικεύονται όλοι στα οικονομικά. Στην συγκεκριμένη έκθεση, το γραφείο προϋπολογισμού λέει επίσης ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Αναφέρεται και στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας. Σ’ αυτά γιατί δεν δόθηκε έμφαση; Για ποιο λόγο γίνεται επιλεκτική χρήση όσων αναφέρονται στις εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού;».
Η κ. Βούλτεψη άφησε νέες αιχμές κατά του ΣΥΙΖΑ ερωτηθείσα για το θέμα της εθνικής συνεννόησης.
«Το θέμα της εθνικής συνεννόησης είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Όταν λέμε ότι θέλουμε την εθνική συνεννόηση, δίνει μια συνέντευξη ο κ. Παππάς και λέει ότι θα πάει μεν ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, αλλά θα πάει για να πει στον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί ή για να ζητήσει εκλογές! Το θέμα της εθνικής συνεννόησης έχει υπονομευθεί στη βάση του. Το δόγμα μας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των εθνικών μας δικαίων δεν αλλάζει: Υπερασπιζόμαστε πάντα και παντί τρόπω τα εθνικά μας δίκαια. Είμαστε συνεχώς σε αναχαιτίσεις. Είχαμε 5 παραβιάσεις μόνο την παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Αν βρεθούμε σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, καύσιμα για αυτά τα αεροπλάνα, πώς θα πάρουμε; Αν βρεθούμε εκτός ευρώ, εκτός ΝΑΤΟ; Η Ελλάδα πάντοτε θα φροντίζει τα δημοσιονομικά της. Αν δεν τα φροντίζει θα πηγαίνει πάντα σε ελλείμματα και χρέη. Θα κάνουμε δικό μας εθνικό σχέδιο. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχουν εφαρμοστικοί νόμοι, ξαναπάμε στα παλιά: πώς, εκτός ευρώ, θα εισάγουμε φάρμακα, καύσιμα και πρώτες ύλες, που δεν διαθέτουμε;» αναρωτήθηκε.