Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%

Ξεκάθαρο είναι πλέον το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παγιώνει και να διευρύνει τη διαφορά.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%
2'

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Rassγια την ιστοσελίδα iefimerida.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 5,3%. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26,4% έναντι 21,1% της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθούν: Το Ποτάμι με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης αφού το 72,2 των ερωτηθέντων θεωρούν πως αν γίνονταν τώρα εκλογές, θα ήταν πρώτο κόμμα. Όμως, το 64,7% αμφισβητεί την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει!

Ωστόσο, το 43,5% δηλώνει πως φοβάται το ενδεχόμενο να είναι επόμενος πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας, ενώ αντίθετα ελπίδα δίνει στο 28,9% των ερωτηθέντων.

Το 65,5% των πολιτών θεωρεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει ούτε θα βγει από το ευρώ, ενώ το 62,9% πιστεύει πως δεν θα συγκρουστεί με τα "συμφέροντα" ούτε και θα πατάξει τη διαπλοκή.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα, ο πρωθυπουργός προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 35,2% έναντι 27,9%!

Οι πολίτες όμως δεν εμπιστεύονται και την κυβέρνηση ή τον Αντώνη Σαμαρά. Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών (86,9%) που στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση και τονίζουν πως δεν έχει δικαίωμα να θριαμβολογεί για την οικονομία! Επίσης, το 50,6% δεν θα έδινε ούτε δεύτερη ευκαιρία στον Σαμαρά ούτε και πρώτη στον Τσίπρα.

Οι πολίτες είναι διχασμένοι ως προς τις πρόωρες εκλογές. Το 47,3% θεωρεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό αλλά 46,1% θέλει προσφυγή στις κάλπες. Όμως, το 51,6% δηλώνει πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή, αντίθετα με το 40,7%.

Παράλληλα η έρευνα αποκαλύπτει πως οι πολίτες προτιμούν τις πολυκομματικές κυβερνήσεις: σε ποσοστό 37,9% με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ (32,4% υπέρ), το ΚΚΕ (31,6% υπέρ), τη ΔΗΜΑΡ (26,4% υπέρ), το Ποτάμι (18,8%) ή το ΠΑΣΟΚ (11%), ενώ το 25,9% προτιμά κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και τη συμμετοχή: του ΠΑΣΟΚ (49,5% υπέρ), Το Ποτάμι (32,8% υπέρ) ή του ΣΥΡΙΖΑ (21,9% υπέρ).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή