Γιακουμάτος: Η χώρα δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη
«Η χώρα δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, μάχη οικονομική», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.
Και πρόσθεσε: «Εγώ, πιστεύω, ότι με την τρόικα θα βρεθεί τρόπος, το μνημόνιο τελειώνει για την Ευρώπη τον Δεκέμβρη και η Ελλάδα θα βγει νικητής σε αυτή τη μάχη».
«Έξι χρόνια ύφεση, φέτος έχουμε 1,7% ανάπτυξη και προβλέπεται για το 2015, 3%», είπε ο κ. Γιακουμάτος, σημειώνοντας ότι μέσα στο 2015 «μπορεί να επιστραφεί ένα μικρό κομμάτι» από αυτά που στερήθηκε, τα προηγούμενα χρόνια, ο λαός.
Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2015 «πολύ καλύτερο από αυτόν του 2014» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες περικοπές».
«Τώρα που το αεροπλάνο προσπαθεί να απογειωθεί, ας σταματήσουν ντόπιοι και ξένοι να σπέρνουν ζιζάνια και να προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια. Η προσπάθεια δεν είναι κομματική, δεν είναι να σωθεί η ΝΔ, ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Τσίπρας. Η προσπάθεια είναι για την πατρίδα, για το Έθνος θα έλεγα. Άρα, σε αυτή την προσπάθεια καλούμαστε να δώσουμε όλοι τη μάχη. Και εδώ υπάρχει λαμπρό πεδίο να λύσουμε τις κομματικές διαφορές. Σήμερα όμως πρέπει να λύσεις τη μάχη για την πατρίδα. Και αυτή τη μάχη δίνει αυτή η κυβέρνηση».
Ο υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθούν οι 180 ψήφοι βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής πρόβλεψης για εκλογές κάθε τετραετία. «Πρέπει να μάθουμε κάποτε στη χώρα, και τώρα με την αναθεώρηση του συντάγματος, ότι οι εκλογές είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι», είπε.
Ο κ. Γιακουμάτος, με αφορμή την αυριανή (22/11/2014) επίσκεψή του στις Σέρρες για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σημείωσε ότι μέσα στο μήνα θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για την εξισορρόπηση των επιπτώσεων της κατάργησης - από την αρχή του 2015 - της υποχρεωτικής συνδρομής των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια, όπως και για τις λαϊκές αγορές, το ΓΕΜΗ, κ.α.
«Είναι αναγκαία (τα επιμελητήρια) και χρειάζονται, θεωρούμε ότι προσφέρουν, απλώς πρέπει να μπουν κι αυτοί σε ένα σύστημα εκσυγχρονισμού και περικοπής των δαπανών», είπε.