Παππάς: Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Σαμαράς
«Ο κ. Σαμαράς είναι σαφές ότι σήμερα βρίσκεται μπροστά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. Τα πολιτικά του αποθέματα μειώνονται δραματικά και δεν θεωρώ ότι έχει τη βούληση ούτε το εκτόπισμα να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα προχωρήσει λοιπόν στη συμφωνία μέχρι κεραίας», εκτίμησε για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Παππάς.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα είπε πως «θα ήταν αδόκιμο να πιστεύει κανείς ότι εάν επισυμβεί η πολυσυζητημένη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο Τσίπρας θα πει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει και διαμορφώσει συλλογικά και τη γραμμή που υπηρετεί εδώ και πολύ καιρό».
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επέμεινε ότι: «Λέμε ότι για το καλό της χώρας και του λαού, πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση ισχυρή, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αποτελεί και έναν επιπρόσθετο παράγοντα δυσκολίας στη διαπραγμάτευση για τον αντισυμβαλλόμενο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πολιτική κατάσταση όπου τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης λένε ότι δεν πρέπει να εκλεγεί ΠτΔ από αυτή τη Βουλή και από τις τοποθετήσεις ενός μεγάλου μέρους και των ανεξάρτητων βουλευτών λέμε ότι πρέπει να ψηφίσουν "ανάποδα", από αυτό που λέει η κυβέρνηση... Η αριθμητική των 180 βουλευτών προϋποθέτει, κομμάτι βουλευτών της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει "ανάποδα" από το κόμμα τους. Ας εξηγήσει ο κ. Σαμαράς με ποιο κόμμα πρέπει να συνεννοηθεί για να πετύχει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ και το ξέρουν αυτό και εκτός της χώρας και εξηγεί κάποιες συμπεριφορές».
Για τις κυβερνητικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων: «Ο κ. Καμμένος, βέβαια, έχει κρατήσει μια σθεναρή και έντιμη στάση απέναντι στις σειρήνες τις μνημονιακές και ενδεχομένως, φαντάζομαι, στα καλέσματα του Μαξίμου να επανακάμψει...Το με ποιον θα συνεργαστούμε, θα το διαμορφώσει ο λαός, κατά μεγάλο βαθμό, με τη νέα Βουλή. Πιστεύουμε ότι η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορεί να κάνει και τη διαπραγμάτευση. Το κεντρικό δίλημμα στην προεκλογική περίοδο, στην οποία μπαίνουμε, είναι εάν η χώρα θα έχει σταθερή διακυβέρνηση, για μια ισχυρή διαπραγμάτευση ή μπαίνουμε σε άλλου είδους λύσεις».