Σκουρλέτης: «Aπόλυτα δίκαιο» το αίτημα του Ρωμανού
Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Όσοι ψήφισαν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους για να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια των κομμάτων τους. Μιλάω, λοιπόν, για πολιτική αποστασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτήν τη στιγμή το γεγονός ότι με βάση αυτή την προσπάθεια διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το '12, επιτείνει έτσι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς. Οι βουλευτές έχουν τη συνείδησή τους, το λέει και το Σύνταγμα, αλλά έχουν εκλεγεί και με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο στο όνομα της επίπλαστης συναίνεσης ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων».
Ερωτηθείς εάν ισχύει το ίδιο με βουλευτές όπως η κ. Τζάκρη, ο κ. Παραστατίδης ή ο κ. Βουδούρης, που προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι είχαν πάρει αποστάσεις εδώ και πολύ καιρό από τις πολιτικές των κομμάτων τους, οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τις προεκλογικές διακηρύξεις τους.
Για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μία διαδικασία εξπρές, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε».
Σε ό,τι αφορά τον Ν. Ρωμανό, χαρακτήρισε ως «απόλυτα δίκαιο» το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες υποστηρίζοντας: «Βλέπουμε ότι μέσα από τη μη ικανοποίηση ενός απόλυτα δίκαιου αιτήματος ενός ανθρώπου που του αναγνωρίστηκε μέσω των κείμενων νόμων το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις, αλλά δεν του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να παρακολουθήσει, μετά την επιτυχία του, την εκπαιδευτική διαδικασία, υπάρχει ένα στοιχείο υποκρισίας. Αυτή η απόφαση είναι απόφαση σκληρή, εμπεριέχει αυταρχισμό, αναλγησία. Και δεν μιλάμε επειδή συμφωνούμε με ό,τι γράφει ο Ρωμανός στα κείμενά του. Και άλλωστε βλέπετε ότι συντριπτικά ο πολιτικός κόσμος και όχι μόνο, ο νομικός κόσμος, διανοούμενοι, τάσσονται υπέρ του να του δοθεί αυτή η δυνατότητα.
Υπάρχει μία τροπολογία. Ικανοποιεί αυτό το αίτημα; Νομίζω πως όχι. Προσέξτε, ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία μπορεί να καταθέσει αίτημα και να τύχει μίας ευνοϊκής απόφασης, αναγκάζονται να αλλάξουν τον νόμο για να μην του δώσουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί».
πηγη ΑΜΝΑ