Μαξίμου: Δεν έχουμε «προεδρική» πλειοψηφία

Το κλίμα ηττοπάθειας στην δικομματική κυβέρνηση επιβεβαιώνουν στελέχη του Μαξίμου.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προεδρική πλειοψηφία, ωστόσο υπάρχει δυναμική για την διαμόρφωσή της μέχρι τις κρίσιμες ψηφοφορίες» σημείωσε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η ίδια πηγή έλεγε ότι η δυναμική διαμορφώνεται ήδη στην κοινωνία που δεν επιθυμεί εκλογές και ότι αυτό θα επηρεάσει και τους βουλευτές. Ακόμη και για τους βουλευτές που με τις δηλώσεις τους έχουν αυτοδεσμευτεί κατά της προεδρικής εκλογής έλεγε ότι «αυτά μπορούν να αλλάξουν».

Όπως υποστήριξε: «μέχρι την προεδρική εκλογή δεν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και τα μέτρα που θα την συνοδεύσουν και ότι η συμφωνία θα υπάρξει μεταξύ 5-10 Ιανουαρίου εάν βεβαίως εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Η ίδια πηγή εξηγούσε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε και επάνω στην τελευταία πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου «να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να συγκροτηθεί ευρύτερη κυβέρνηση για να κάνει την διαπραγματευση με ταυτόχρονο ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών» και απάντησε ότι «ας τοποθετηθεί πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε, θα είναι όμως διπλή κωλοτούμπα από τη πλευρά του».

Σχετικές ειδήσεις