Εκλογές 2015: Πού θα το πάει ο Σαμαράς...

Σκληροί εναντίον μετριοπαθών με στόχο τους κεντρώους.

Πίστη πως το ψαλίδισμα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες εκφράζουν στη Νέα Δημοκρατία, προετοιμάζοντας την εκλογική στρατηγική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα. Οι κάλπες θα στηθούν την 25η Ιανουαρίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως απομένει λιγότερος από ένας μήνας προεκλογικής περιόδου.

Ήδη στη Λεωφόρο Συγγρού έχει καταρτίσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα, με ορισμένες θέσεις να μένουν κενές για τυχόν εκπλήξεις ή συνεργασίες. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της στρατηγικής, οι στενοί συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου προετοιμάζουν ήδη σερί εξορμήσεών του Πρωθυπουργού στην επαρχία, καθώς θεωρούν πως παραμένει το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίσει πηγή κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό επιτελείο θα προσπαθήσει να κάνει ξεκάθαρο στους πολίτες πως η χώρα οδηγήθηκε στις εκλογές από την αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσουν τη χώρα σε σταθερή τροχιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν πως ο φόβος για το άγνωστο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα φέρει τη μεγαλύτερη μάζα ψηφοφόρων, επιμένοντας ουσιαστικά σε μία συνταγή ανάλογη με αυτή των εκλογών του Ιουνίου του 2012.

Δε λείπουν, ωστόσο, οι αντιρρήσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Δ. Σταμάτης, Κ. Μητσοτάκης και Α. Παπαμιμίκος, οι οποίοι επιμένουν πως οι περισσότερο μετριοπαθείς ψηφοφόροι δεν πρόκειται να πειστούν από τον σκληρά πολωμένο λόγο, αλλά επιθυμούν μία ήπια προσέγγιση των εξελίξεων και μία ορθολογική ρητορική που θα έχει ξεκάθαρες αναφορές στην επόμενη ημέρα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις