Deutsche Bank: O ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσει με το Ποτάμι

Οι παρεμβάσεις ξένων παραγόντων στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτικού χάρτη δεν έχουν τέλος. Χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα, πιστωτικοί και τραπεζικοί οργανισμοί παρεμβαίνουν στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις με άρθα και εκθέσεις τους, και δεν διστάζουν να μας υποδείξουν τι πρέπει να κάνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ανάλυση που δημοσιοποίησε η Deutsche Bank, η οποία «βλέπει» κινδύνους και πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και θέτει ερωτήματα για το ποια θα είναι η στάση της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης!

Είναι προφανές ότι το θάρρος και το θράσος όλων αυτών των ξένων οίκων και τραπεζικών ιδρυμάτων είναι αποτέλεσμα της ηττοπαθούς στάσης των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους.

Οργανισμοί που κατά τη διάρκεια της μνημονιακής ύφεσης «τζόγαραν» σε βάρος της Ελλάδας και κέρδισαν δισεκατομμύρια από τα ασφάλιστρα κινδύνου, τώρα έχουν το θράσος και κάνουν πολιτικές υποδείξεις στη χώρα και φτάνουν στο σημείο να «προτρέπουν» για μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού.

Στην έκθεση της Deutsche Bank σημειώνεται «ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πιστωτών δεν είναι ξεκάθαρη και ότι αν δεν υπάρξει συμβιβασμός θα αποσταθεροποιηθεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωζώνη».

Η ξένη τράπεζα θέτει μάλιστα τρία ερωτήματα στην ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

-ποια θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων,
-ποιος θα κερδίσει αυτές τις εκλογές και
-ποια στάση θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

Η Deutsche Bank τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μόλις λίγες εβδομάδες να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την νέα πιστωτική γραμμή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει την έγκριση των κοινοβουλίων, ενώ προβλέπει... ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με 140 έδρες και θα συγκυβερνήσει με το Ποτάμι.

Άλλες λιγότερο πιθανές επιλογές είναι μια συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στο τρίτο ερώτημα, η γερμανική επενδυτική σημειώνει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πιστωτών της Ελλάδας δεν είναι ξεκάθαρη αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα.

Τέλος, καταλήγει ότι αν και είναι εφικτός ένας συμβιβασμός μεταξύ μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών, ο οποίος προϋποθέτει βήματα και από τις δύο πλευρές, η αντίθετη περίπτωση (δηλαδή να μην υπάρξει συμβιβασμός) δεν αποκλείεται, κάτι που θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο την Ελλάδα και την Ευρωζώνη το 2015.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις