Ελλάς, Ελλάς... Αντώνης Σαμαράς, όπως το 2012 (video)
Προσοχή...! Το κείμενο που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για όσους εκνευρίζονται εύκολα και απευθύνεται σε εκείνους που δεν έχουν καλή μνήμη!
Σε μια χώρα όπου - χρόνια τώρα - οι πολιτικοί που μας κυβερνούν θεωρούν ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς», οφείλουμε να κοιτάμε πίσω στο παρελθόν πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και να διαπιστώνουμε ποιες από τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις των πολιτικών αρχηγών τηρήθηκαν και ποιες όχι...
Το Σάββατο (10/01/2015) ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τα έτη 2015-2021.
Ένα πρόγραμμα με πολλές και σημαντικές δεσμεύσεις που –προφανώς - θα πιστεύει ότι θα αγγίξουν τους Έλληνες ψηφοφόρους, εκείνους που τον επέλεξαν για να μπει τέλος στη μνημονιακή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Μόνο που τα... γραπτά και τα τηλεοπτικά δεδομένα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Αντώνη Σαμαρά, αφού σχεδόν οι μισές από τις δεσμεύσεις του για το... 2021, έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί το 2013!
Ναι, καλά διαβάζετε. Το 2012, ο κ. Σαμαράς ζήτησε και πήρε τη ψήφο των Ελλήνων και προχώρησε στη διακυβέρνηση του τόπου, υποσχόμενος αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων, ειδικών μισθολογίων, πολυτεκνικών επιδομάτων, των ομολογιούχων, μείωση φορολογικών συντελεστών, κατάργηση του χαρατσιού, αύξηση αφορολόγητου και πολλά άλλα, που ακούγοντάς τα σήμερα προκαλούν την οργή των Ελλήνων.
Ο αρχηγός της ΝΔ στο οικονομικό πρόγραμμα που μας παρουσίασε το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου του 2015 δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μας διαβάσει τις προγραμματικές εξαγγελίες του ιδίου από τις εκλογές του 2012, τις οποίες υποτίθεται ότι θα υλοποιούσε εντός του 2013. Η εικόνα και το βίντεο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.
Τραγικά προβλέψιμος και απελπιστικά ανακόλουθος ο Αντώνης Σαμαράς.
Απολαύστε τον από τις εξαγγελίες του 2012:
Έτσι «ξεγέλασε» τους Έλληνες ο Σαμαράς το 2012
Δείτε, λοιπόν, τι έλεγε το 2012, τα οποία έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από το 2013:
1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
2) Αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 και της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
3) Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και σε πρώτη φάση των χειριστών της πολεμικής αεροπορίας. Στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια και για τους υπόλοιπους.
4) Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα. Οι ομολογιούχοι αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.
5) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα ακόμη χρόνο. Στα δύο χρόνια...
6) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για τους μη μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
7) Να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις προηγούμενων ετών. ΕΤΑΚ του 2009, έκτακτη εισφορά που μπήκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου το 2009, φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010 και του 2011, ώστε να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου λαϊκού εισοδήματος.
8) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζονται ακόμη χαμηλότεροι μισθοί. Η εμπειρία στη Βουλγαρία δεν είναι πρότυπο ανάπτυξης.
9) Στηρίζουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Για τη μετενέργεια ζητούμε επαναφορά στους έξι μήνες από τους τρεις και θα ζητήσουμε να παγώσουν οι μισθοί μέχρι να υπάρξει συμφωνία.
10) Μόλις σταθεροποιηθεί η εξέλιξη των εσόδων σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά και
10.000 για τη μεθεπόμενη.
11) Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και πιο υποφερτό για όλους.
12) Θέση που έχουμε πάρει εξ αρχής, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών....
- Μείωση φόρου για Νομικά πρόσωπα - εταιρίες και επιχειρήσεις - στο 15% για την επόμενη χρονιά.
- Άμεση μείωση ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% από το 23% που είναι σήμερα.
- Σταδιακή μείωση υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6.5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο).
- Σταδιακή μείωση συντελεστών για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα).
13. Εκτός από την αναλογία 1:10 για τις προσλήψεις στο δημόσιο, επαναφέρουμε την πρότασή μας για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται:
- Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
- Να παίρνουν το βασικό μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία τους.
- Σε μια τριετία - μέχρι τετραετία- να μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, από την οικονομική ανάπτυξη που θα έχει προκύψει...
Όλα αυτά υποσχόταν ο κ. Σαμαράς στον ελληνικό λαό προκειμένου να «αλιεύσει» τις πολυπόθητες ψήφους.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Διαβάστε επίσης:
Εκεί που έφτυναν, γλείφουν οι βαρόνοι των ΜΜΕ
Δημοσκόπηση: «Φουλάρει» για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
Πού ψηφίζω - Κάνε κλικ και δες πού ψηφίζεις στις βουλευτικές εκλογές 2015