Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία Σαμαρά αν δεν γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα

Την αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά και μόνο θα πιστοποιεί το ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

«Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Αν τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά. Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται».

Σημειώνεται, ότι ερωτηθείς για το θέμα του ELA, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τόνισε, νωρίτερα, από το δημαρχείο Γλυφάδας:

«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας. Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι. Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Σχετικές ειδήσεις