Ο φόβος του Μπένι… πριν απ’ τα πέναλτι της Κυριακής!

- Αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά, θα τεθεί θέμα ηγεσίας.- Ποιοι «σπρώχνουν» τη Φώφη, ο ρόλος Λαλιώτη, Σκανδαλίδη, Χρυσοχοϊδη…
Ο φόβος του Μπένι… πριν απ’ τα πέναλτι της Κυριακής!
2'

Δεν είναι μόνο ο Αντ. Σαμαράς που τραβάει… ζόρια, αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο για τη Ν.Δ. Είναι και ο συνεταίρος του, ο Β. Βενιζέλος, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, σε περίπτωση που οι κάλπες βγάλουν αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτατων και ιστορικών στελεχών του Κινήματος, κακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η απώλεια της τρίτης θέσης που άλλωστε έχει θέσει ως πρώτο στόχο ο ίδιος ο Βενιζέλος και ποσοστά κάτω από 5%.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν δεν πάει καλά στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα τεθεί θέμα ηγεσίας και μάλιστα σχετικές δηλώσεις θα γίνουν ήδη απ’ το βράδυ της Κυριακής.

Ούτως ή άλλως κορυφαία στελέχη, όταν στήριξαν τον Βενιζέλο στη μεγάλη του κόντρα με τον ΓΑΠ, ουσιαστικά τού τόνισαν ότι του δίνουν ανοχή μέχρις τις εκλογές 2015.

Κατά τις πληροφορίες μας, εδώ και καιρό στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός ευνοϊκού συσχετισμού υπέρ της Φώφης Γεννηματά.

Αθόρυβα, αλλά εργωδώς, η Φώφη δουλεύει για την επόμενη μέρα. Σύμμαχός της σε αυτή την κίνηση είναι και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος της παρέχει συμβουλές, τόσο πολιτικές όσο και οργανωτικές…

Ένα άλλο στέλεχος που αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε περίπτωση ατυχούς εκλογικού αποτελέσματος, είναι ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος έχει μαζί του τόσο τον γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, όσο και κάποιους βουλευτές (Κουτσούκο, Κασσή).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι και η Φώφη και ο Λαλιώτης και ο Σκανδαλίδης δουλεύουν για τη δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κάθε ιδέα συνεργασίας με τον μνημονιακό Βενιζέλο.

Με άλλη ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ όμως;

Επίσης, ένα άλλο στέλεχος που σίγουρα θα κινηθεί, είναι ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς σχεδόν δεν μιλά με τον Βενιζέλο!

Τέλος, ο Απ. Κακλαμάνης και ορισμένα άλλα ιστορικά στελέχη αναμένεται να αναλάβουν άλλου είδους πρωτοβουλία και συγκεκριμένα «επανένωσης» των σπασμένων κομματιών του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, δηλαδή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Κινήματος του ΓΑΠ.

Πόσο όμως… χωρά ο Βενιζέλος σε μια τέτοια πρωτοβουλία;

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή