Σκληρή απάντηση Δ. Παπαδημούλη στον πρόεδρο του ΕΛΚ
Ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Μάνφρεντ Βέμπερ, Πρόεδρος του ΕΛΚ αφιέρωσε όλο σχεδόν το χρόνο της ομιλίας του σε μια κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της εκλογής της νέας ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Είστε δεξιότερος της κ. Μέρκελ, ακραίος και διχαστικός. Εμείς, στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής διεκδικούμε λύση και όχι ρήξη» απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης.
Ο Βέμπερ υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε προεκλογικά, πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κάνει, τονίζοντας ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε μια χώρα, η οποία μετά τις δυσκολίες και μετά όλες αυτές τις θυσίες του Ελληνικού λαού, ήταν σε πορεία ανάπτυξης. Τώρα ο Τσίπρας καταστρέφει αυτή την εμπιστοσύνη που οικοδόμησε ο Σαμαράς, μέσα σε μία μόνο εβδομάδα».
«Όλοι μας», συνέχισε, «υπογραμμίζουμε τον σεβασμό μας προς την επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, η νέα κυβέρνηση μπορεί να αγνοήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες».
«Να δεχθεί ο Τσίπρας ότι οι συμφωνίες ισχύουν, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο» κατέληξε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών.
Σκληρή ήταν η απάντηση στον Πρόεδρο του ΕΛΚ, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, από τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη: «Είστε δεξιότερος της κ. Μέρκελ, ακραίος και διχαστικός. Εμείς, στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής διεκδικούμε λύση και όχι ρήξη» είπε ο Δ. Παπαδημούλης.
Αναλυτικά ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε: «Κατανοώ την θλίψη σας γιατί ο φίλος σας, ο κύριος Σαμαράς έχασε στις ελληνικές εκλογές. Κατανοώ την απογοήτευσή σας γιατί ηττήθηκε μια πολιτική ακραίας μονομερούς λιτότητας, που ταλαιπωρεί όχι μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Eκπροσωπείτε ένα κόμμα, το CSU, το οποίο είναι δεξιότερο της κυρίας Μέρκελ. Αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε αυτόν τον ακραίο εμπρηστικό, διχαστικό λόγο, στον οποίο δεν σας ακολούθησε ευτυχώς κανείς άλλος από τους προέδρους των Πολιτικών Ομάδων».
Και πρόσθεσε: « Διεκδικούμε λύση και όχι ρήξη. Ανάπτυξη στη θέση της λιτότητας. Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, τον δημόσιο τομέα, το φορολογικό σύστημα. καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Για να γίνει η Ελλάδα ένα ισότιμο, αξιοσέβαστο μέλος της Ευρωζώνης. Διεκδικούμε μια ρύθμιση για το χρέος, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ παραπάνω τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι: «Στο Eurogroup που έρχεται και στη Σύνοδο Κορυφής, χρειαζόμαστε εποικοδομητικές συμβολές για μια λύση κοινής αποδοχής και απομόνωση των κραυγών που θέλουν διχασμό και διαίρεση, για να διαιωνίσουν την μονομερή λιτότητα».