Τσακίζει τη διαπλοκή και το... μαύρο χρήμα ο Τσίπρας
ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να λάβει συνδρομή για την επίλυση της φοροδιαφυγής και συμβουλεύουν τη νέα κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτατα, ζητώντας τη βοήθεια από τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης.
Ο εκπρόσωπος του κ. Σουλτς δήλωσε στην εφημερίδα «οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος, όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτός θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπουν χρήματα στην οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς να σταματήσουν οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης».
To Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της απόλυτης σάρωσης της διαπλοκής στη χώρα μας και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη πάρει την υπόθεση στα χέρια του, προχωρώντας σε μια σειρά από ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και υλοποιώντας άμεσα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδη, βρίσκονται οι εξής κινήσεις:
- Να ζητηθεί από τις γαλλικές Αρχές η αρχική λίστα Λαγκάρντ, ώστε να εξεταστεί το πρωτότυπο αρχείο, αφού έχουν παραποιηθεί στοιχεία, έχουν σβηστεί ονόματα και έχουν προστεθεί άλλα, επιχειρηματιών που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση για να προστατευτούν εκλεκτοί και... συγγενείς των προηγούμενων κυβερνήσεων.
-Να ζητηθούν από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο στοιχεία όλων των λογαριασμών και τα υπόλοιπα για όσους καταθέτες διαμένουν στην Αθήνα.
-Η ταχύτατη διερεύνηση 3.500 υποθέσεων που έχουν αποκρύψει 7 δισ. ευρώ.
-Οι γρήγορες αποφάσεις περί αλλαγής του ρόλου του ΣΔΟΕ το οποίο μπορεί πλέον να επιβάλλει πρόστιμα μετά από ελέγχους.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Νικολούδης έχει αρχίσει να ανοίγει φακέλους, λίστες και εμβάσματα και να δεσμεύει λογαριασμούς υπόπτων για φοροδιαφυγή ή «ξέπλυμα» χρήματος.
Για τον αποτελεσματικότερο μάλιστα έλεγχο της φοροδιαφυγής, αποφασίστηκε η συγχώνευση όλων των λιστών (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων εξωτερικού και της λίστας Νικολούδη) σε μια ενιαία, στοχεύοντας στον εντοπισμό προσώπων που περιλαμβάνονται σε περισσότερες από μία.
Διαβάστε ακόμα:
Λίστα Λαγκάρντ: Έσβησαν 96 καταθέτες και αντικατέστησαν όνομα στην πρώτη πεντάδα